Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαι υπερήφανος για την ηγεσία των Υπουργείων Αμύνης και Εξωτερικών

Εκθειαστικά τα σχόλια του Πρωθυπουργού για Παναγιωτόπουλο και Δένδια και η αντιπαραβολή με τον «συνδυασμό κιτς και γελοιότητας αν το δόγμα μας ήταν να έχουμε υπουργό Άμυνας τον κ. Καμμένο»-Με 191 «ναι» κυρώθηκε η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Με ευρύτερη πλειοψηφία 191 βουλευτών κύρωσε η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΝΔ, Κινήματος Αλλαγής και Ελληνικής Λύσης, ενώ καταψήφισαν 109 από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25. Θετικά ψήφισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ το ίδιο έπραξε η επίσης ανεξάρτητη -προερχόμενη από το ΜεΡΑ25- Κωνσταντίνα Αδάμου.

Νωρίτερα, κατά τη σφοδρή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει εάν θα την ακυρώσει ή την αλλάξει σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση.

Στις επισημάνσεις του ο Πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, σχολίασε επίσης δηκτικά ότι «Αν το δόγμα μας ήταν να έχουμε υπουργό Άμυνας τον κ. Καμμένο που ήταν συνδυασμός κιτς και γελοιότητας, ε, τότε το αλλάζουμε το δόγμα αυτό και είμαι υπερήφανος για την ηγεσία που έχουμε σήμερα στο ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΞ», εκθειάζοντας δημόσια για ακόμη μια φορά συνολικά το έργο του Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Νίκου Δένδια.