«Θερμή υποδοχή» επιφύλαξαν οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου Καβάλας στη Μίνα Γκάγκα [βίντεο, φωτογραφίες]

Σε Δράμα και Καβάλα βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας-Ανησυχία για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα

Την Ανατολική Μακεδονία επισκέφθηκε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στο πλαίσιο περιοδείας της στα Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Αρχικά βρέθηκε στη Δράμα όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, ενώ αργά το μεσημέρι μετέβη και στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Η υφυπουργός μάλιστα έτυχε «θερμής υποδοχής» στο νοσοκομείο της πόλης, αφού εκτός από τους θεσμικούς παράγοντες την περίμενε και πλήθος υγειονομικών οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν τόσο για την οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας όσο και για τις δεκάδες αναστολές εργασίας που έχει επιβάλλει το Υπουργείο υγείας σε όλους τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Ανησυχία για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα

Την ανάγκη να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολιασμών, ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα και να μην πιέζεται το σύστημα υγείας τόνισε η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Σε δηλώσεις της εξέφρασε την ανησυχία της για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς όπως σημείωσε, υπάρχει ο κίνδυνος να αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού Covid-19 το επόμενο διάστημα.

Επισήμανε ακόμα ότι τα δυο τελευταία χρόνια «το σύστημα υγείας έχει υποστεί μια μεγάλη πίεση, οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν φτάσει στα όριά τους και ο μόνος τρόπος για να βοηθήσουμε την κατάσταση είναι να εμβολιαστούμε, ώστε να έχουμε λιγότερα κρούσματα και λιγότερα ποσοστά που χρίζουν νοσηλείας».

Ερωτηθείς για την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Δράμας η κ. Γκάγκα τόνισε πως έχουν δοθεί κίνητρα, όπως είναι το μηνιαίο επίδομα και τα επιπλέον χρήματα για τις εφημερίες, ενώ δόθηκαν κίνητρα και στους ιδιώτες αναισθησιολόγους που θέλουν να έρθουν στο νοσοκομείο και να βοηθήσουν. Τέλος, συμπλήρωσε πως έχουν ήδη προκηρυχτεί καινούργιες θέσεις και υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς-αναισθησιολόγους να καλύψουν τις κενές θέσεις.

Δείτε βίντεο από την «υποδοχή» της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας στην Καβάλα

*Βίντεο-φωτογραφίες: Έλενα Σερεφίδου-Center TV