«Καλό ταξίδι, Φώφη Γεννηματά»: Ο πολιτικός κόσμος της Καβάλας αποχαιρετά την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Συλλυπητήριες δηλώσεις για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου 2021. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Τα Κοινωνικά Δίκτυα «πλημμύρισαν» από συλλυπητήριες ανακοινώσεις πολιτικών στελεχών και της Καβάλας για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Κίνημα Αλλαγής Καβάλας: Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας…

«Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας».

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η απώλειά της συνιστά απώλεια για τη χώρα…

«Η Φώφη Γεννηματά στάθηκε στην ηγεσία του κόμματός της σε δύσκολους καιρούς με σθένος, σοβαρότητα, αξιοπρέπεια κι ανθρωπιά. Κι αν με τη μοιραία τελικά περιπέτεια της υγείας της απέδειξε σε όλη την Ελλάδα τη δύναμη της ψυχής της, με την πολιτική της στάση κέρδισε τον βαθύ σεβασμό μου. Μια κυρία, μέχρι το τέλος! Η απώλειά της συνιστά απώλεια για τη χώρα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Μακάριος Λαζαρίδης: Το θάρρος και η αξιοπρέπεια πάντα τη διέκριναν…

«Μεγάλη η θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο, με θάρρος και αξιοπρέπεια, που πάντα τη διέκριναν. Η εντιμότητα, η ευθύτητα και ο πολιτικός της λόγος θα λείψουν από τον δημόσιο διάλογο. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της».

Θόδωρος Μουριάδης: Έφυγε μια αγωνίστρια της ζωής…

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον αδόκητο χαμό της Φώφης Γεννηματά, μιας αγωνίστριας της ζωής, που κόσμησε τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας με τις καθημερινές μάχες της για τη βελτίωση του κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου των ελλήνων. Έφυγε στα 56 της, παλεύοντας γενναία με την επάρατη νόσο και έχοντας υπηρετήσει πολλαπλώς τον δημόσιο βίο της χώρας. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της και στους συντρόφους της στο ΚΙΝΑΛ».

Λεωνίδας Παππάς: Να μας παραδειγματίσει το ήθος της…

«Η παράταξή μας θρηνεί. Η Ελλάδα θρηνεί. Αυτή τη σημαδιακή ημέρα έφυγε μία μαχήτρια και έντιμη πολιτικός. Το νέο είναι συγκλονιστικό. Μας δείχνει, μεταξύ άλλων, και τη ματαιότητα των πολιτικών αντιπαραθέσεων. Το ήθος και το ύφος της Φώφης Γεννηματά, ακόμη και εν μέσω σκληρής μάχης με τον καρκίνο, πρέπει να μας παραδειγματίσει για το πώς οφείλουμε να πολιτευόμαστε όλοι μας. Καλό ταξίδι, πρόεδρε»!

Δημήτρης Παπουτσής: Παντοτινή η αγάπη, αυτονόητος ο σεβασμός…

«»ΤΚράτησες ψηλά τον ίδιο τον αγώνα της Παράταξης, τον αυτοσεβασμό, την αξιοπρέπεια, μέχρι τέλους, ακόμη και απέναντι στον ίδιο τον θάνατο… Όλοι οι παλιοί σου σύντροφοι από την Καβάλα, όπως και η νεότερη γενιά της παράταξης μας, σε αποχαιρετούμε, με την παντοτινή μας αγάπη και τον αυτονόητο παντοτινό μας σεβασμό… Το ΠΑΣΟΚ σού οφείλει πολλά… Αιωνία η μνήμη σου, αγαπημένη Φώφη Γεννηματά… Κουράγιο στον Ανδρέα, στα παιδιά σου, στην αδελφή σου Μαρία, σε όλη την οικογένεια…».

Πάνος Μαμτσαδέλης: Θα τη θυμόμαστε με δέος και σεβασμό…

«»ΤΤα λόγια είναι φτώχα για να εκφράσω τη θλίψη μου για την απώλεια της Φωφης Γεννηματά. Υπήρξε υπόδειγμα γενναιότητας και μαχητικότητας, από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν για τη σπανιότητα του χαρακτήρα τους. Δεν τα παράτησε ποτέ, όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσε στο διάβα της ζωής της. Η απώλειά της μας συγκλονίζει και μας πονά. Θα τη θυμόμαστε με δέος και σεβασμό, όπως άλλωστε της αρμόζει, για όσα κατάφερε και όσα προσέφερε στον τόπο και την παράταξη. Καλό ταξίδι, Πρόεδρε».

Κώστας Παπακοσμάς: Όλοι πιστεύαμε πως θα νικήσεις…

«»ΤΔυστυχώς τα νέα σήμερα δεν είναι καλά… Όλοι πιστεύαμε πως θα νικήσεις άλλη μια φορά… Καλό ταξίδι, Φώφη… Ήταν τιμή μου που σε γνώρισα ως άνθρωπο και ως πολιτικό, στον αγώνα σου για την αυτοδιοίκηση αλλά και για τη Ελλάδα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αιωνία σου η μνήμη».