ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Αποκλειστικά υπεύθυνη η Κυβέρνηση για την έξαρση της πανδημίας στην περιοχή μας

Βολές κατά των κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας που «διαβεβαιώνουν» ότι έχουν κάνει τα πάντα, προσπαθώντας να αποσείσουν τις ευθύνες τους για τη δυσμενή κατάσταση

Αβουλοι, μοιραίοι και επικίνδυνοι για την Υγεία των πολιτών είναι η Κυβέρνηση αλλά και οι κυβερνητικοί βουλευτές, σύμφωνα με την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζεται ότι η Κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την έξαρση της πανδημίας στην περιοχή μας και ότι με τις επιλογές της επιταχύνει την κατάρρευση του ΕΣΥ, τη στιγμή που οι ανθρώπινες απώλειες αυξάνονται μέρα με τη ημέρα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

«Αποδεικνύονται άβουλοι, μοιραίοι και επικίνδυνοι για την Υγεία των πολιτών»

«Η εικόνα της πανδημικής κρίσης στην περιοχή της Καβάλας είναι τραγική. Ο έλεγχος έχει χαθεί, τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν προχωρά, τα κενά στο Νοσοκομείο Καβάλας παραμένουν τεράστια, η ανησυχία για την αναστολή λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων και της μερικής αναστολής των Κέντρων Υγείας της Καβάλας είναι έντονη (λόγω και της απόφασης της 4ης ΥΠΕ που αφορά τους υπόλοιπους νομούς της ΑΜ-Θ), η δημόσια καταγγελία της διευθύντριας της ΜΕΘ για διασωλήνωση ασθενών εκτός εντατικής προκαλεί αγανάκτηση και φόβο, ασθενείς μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Αττικής καθώς δεν βρίσκουν κρεβάτι στη ΜΕΘ, η πληρότητα των εντατικών στης ΑΜ-Θ φτάνει το 95%, το δημόσιο σύστημα Υγείας καταρρέει και οι υγειονομικοί έχουν ξεπεράσει τα όρια τους.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Ο αρμόδιος Υπουργός καθώς και οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές «διαβεβαιώνουν» ότι έχουν κάνει τα πάντα, προσπαθώντας να αποσείσουν τις ευθύνες τους για τη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και η περιοχή μας. Έτσι, η κυβέρνηση με τις επιλογές της επιταχύνει την κατάρρευση του ΕΣΥ, τη στιγμή που οι ανθρώπινες απώλειες αυξάνονται μέρα με τη ημέρα.
Δυστυχώς, διαψεύστηκε πλήρως το σενάριο ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία.
Όμως, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της.
Όπως δεν έφταιγε για την αύξηση των τιμών των προϊόντων (έφταιγε η διεθνής αγορά!),
όπως δεν έφταιγε για την ενεργειακή κρίση (έφταιγαν οι διεθνείς τιμές!),
όπως δεν έφταιγε για τις καταστροφές λόγω κακοκαιρίας σε περιοχές που κάηκαν (έφταιγε ο…Θεός, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο),
έτσι δεν φταίει και για την έξαρση της πανδημίας, την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, τη στασιμότητα του εμβολιαστικού προγράμματος, τα κενά στο Νοσοκομείο Καβάλας, τη διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ κτλ..
Αποδεικνύονται άβουλοι, μοιραίοι και επικίνδυνοι για την Υγεία των πολιτών».