Γιώργος Παπανδρέου από Καβάλα: Να χτίσουμε μια δημοκρατική κοινωνία με τον πράσινο ήλιο ψηλά [φωτογραφίες]

Τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για το μέλλον της παράταξης, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αποποινικοποίηση της κάνναβης-Οι βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας και η αναφορά στη φράση «λεφτά υπάρχουν»

Στην Καβάλα βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής 21 Νοεμβρίου 2021 ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, όπου πραγματοποίησε ομιλία στο καφέ-μπαρ Marine και συναντήθηκε με μέλη του ΚΙΝΑΛ της Καβάλας, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία.

«Στόχος μου είναι να γίνουμε μια πλειοψηφούσα δύναμη, να χτίσουμε μια δημοκρατική κοινωνία και μια συμμετοχική παράταξη, με τον πράσινο ήλιο πάνω από την Ελλάδα», δήλωσε καταχειροκροτούμενος ο κ. Παπανδρέου, καλώντας σε ενότητα τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και σε μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές.

«Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση πληρώσαμε 3 ή 4 δισ. ευρώ, όσο είναι ο ΕΝΦΙΑ. Γι’ αυτό είχα πει ότι λεφτά υπάρχουν, το θέμα είναι πού ήταν και πού πήγαιναν εκείνα τα λεφτά με εκείνο το σύστημα. Και πέρα από αυτό, είχαμε και τη χρεωκοπία της αξιοπιστίας και είχαμε και την αντιπολίτευση που δε μας στήριξε και την Ευρώπη που δε μας εμπιστευόταν. Παρ’ όλα αυτά σταθήκαμε και δώσαμε μάχη», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην πράσινη ανάπτυξη, με ευθείες βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας: «Άλλαξαν τους νόμους μέσα στην πανδημία για να παρακάμψουν τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και να δώσουν λεφτά σε κάποιους δικούς τους, δε θα το κάνουν για τα λεφτά για την πράσινη ανάπτυξη; Η πράσινη ανάπτυξη όμως είναι του ελληνικού λαού και όχι των μεγάλων πολυεθνικών. Εμείς θέλουμε η ενέργεια να είναι για όλους. Σκεφτείτε ότι στη Γερμανία το 40% της ενέργειας είναι του πολίτη, ενώ στη Δανία όλη η ενέργεια προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αποποινικοποίηση της κάνναβης: «Ένας άνθρωπος που είναι εθισμένος σε βαριά ναρκωτικά δεν τον βάζεις φυλακή. Θα πρέπει να τον βοηθήσεις. Είναι ουσιαστικά άρρωστος. Όσον αφορά την κάνναβη, είναι μια ουσία λιγότερο εθιστική από ό,τι το οινόπνευμα. Έχει πολλές ιατρικές χρήσεις και υπάρχει και η ψυχαγωγική χρήση. Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα νομιμοποιήσει τη ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης και υπολόγισαν ότι με αυτό θα βγάλουν 4,7 δισ. ευρώ φόρο τον χρόνο. Αυτοί είναι οι χαζοί και εμείς οι έξυπνοι;».

Δείτε φωτογραφίες από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Καβάλα