Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και ο «οξύμωρος» κ. Δημοσθενόπουλος: Προέβη σε μια κίνηση που ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει… «άστοχη»!

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -ομού μετά του Μιχάλη Τιμοσίδη- «υπέγραψε» υπέρ Λοβέρδου ενώ λίγες πριν ο ίδιος είχε στηλιτεύσει την κίνηση των 66 Καβαλιωτών να δηλώσουν ανοιχτά υπέρ Ανδρουλάκη!

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 δόθηκε στη δημοσιότητα κείμενο στήριξης της υποψηφιότητας του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, ένα κείμενο με τις «υπογραφές» 66 Καβαλιωτών, πολιτικών και επαγγελματιών.

Ανάμεσά τους, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής και Νίκος Στρατηλάτης, ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κουνάκος και Σωτήρης Λαζαρίδης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, οι πρώην Δήμαρχοι Κωστής Σιμιτσής, Βασίλης Ξουλόγης και Απόστολος Κατεβάογλου κ.ά., καθώς και ο γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Τσακλίδη, Κώστας [διαβάστε το πλήρες κείμενο των «66» πατώντας εδώ].

Την επόμενη μέρα, με παρέμβασή του στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος εμφανίστηκε φανερά ενοχλημένος από την κίνηση των «66» υπέρ Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντάς την «άστοχη» και «κόντρα» στο πνεύμα της εκλογικής διαδικασίας.

«Μέχρι τώρα οι υποψήφιοι έδειξαν πολύ καλή διαγωγή, περιοριζόμενοι στο να εκθέσουν τις θέσεις τις οποίες πρεσβεύουν. Θα έλεγα ότι ήταν υποδειγματική η θέση των υποψηφίων, αυτή την ανακοίνωση των 66 πολιτών τη βρίσκω άστοχη! Πολώνει το κλίμα, διότι η εκλογή γίνεται για το ίδιο κόμμα, δεν γίνεται για διαφορετική παράταξη. Συνεπώς, όλοι οι υποψήφιοι μέχρι την κάλπη έχουν τα ίδια δικαιώματα· το να παρουσιαστούν 66 άνθρωποι καθ’ όλα ευυπόληπτοι δεν συνάδει με το πνεύμα, το οποίο έχουμε πει να δημιουργήσουμε, ώστε να αφήσουμε τους υποψηφίους να εκθέσουν τις απόψεις τους και τα μέλη και οι φίλοι να αποφασίσουν ποιος θα είναι αυτός που τους εκφράζει», είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, προτού… αλέκτωρ λαλήσαι τρεις, ο κ. Δημοσθενόπουλος αυτο-αναιρέθηκε, βάζοντας φαρδιά-πλατιά την «υπογραφή» του σε αντίστοιχο κείμενο υποστήριξης της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου!

Συγκεκριμένα, στις 30 Νοεμβρίου 2021, με αφορμή την ονομαστική γιορτή του Ανδρέα Λοβέρδου, 51 πρώην και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκαν στον κ. Λοβέρδο χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη, εκφράζοντας τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

«Για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας. Για να μεγαλώσει η παράταξη. Για να κερδίσουμε το πολιτικό κέντρο. Για μάχες σκληρές στο κοινοβούλιο. Για να εγγυηθούμε το μέλλον της νέας γενιάς», ανέφεραν χαρακτηριστικά στο κείμενο το οποίο δημοσιεύτηκε στις αθηναϊκές εφημερίδες.

Το συγκεκριμένο κείμενο «υπογράφεται» τόσο από τον κ. Δημοσθενόπουλο όσο και από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Τιμοσίδη.