Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισαν εκατοντάδες χιλιάδες από το πρωί. Ουρές και στην Καβάλα, μεγάλη προσέλευση, θα δοθεί παράταση! [φωτογραφίες]

Πάνω από 1.000 άτομα έχουν μέχρι στιγμής ψηφίσει στην Καβάλα - Ικανοποίηση και χαμόγελα από όλα τα τοπικά στελέχη για τη συμμετοχή - Τα ψηφοδέλτια... τελείωσαν στη Γαληψό!

Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η προσέλευση στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, τις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας για την ηγεσία του κόμματος. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) Θεόδωρου Καπετανάκη, έχουν προσέλθει μέχρι και λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου 2021 περισσότεροι από 136.000 πολίτες για να ψηφίσουν.

Όπως εξήγησε υπήρξε καθυστέρηση στο άνοιγμα κάποιων εκλογικών κέντρων, και σαφής εικόνα για τον αριθμό των πολιτών που θα προσέλθουν για την ψηφοφορία θα υπάρχει γύρω στις 13:00 μετά το μεσημέρι. Δήλωσε, επίσης ότι θα βγει ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ με την οποία θα δίνεται παράταση στη ψηφοφορία λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου.

Μεγάλη προσέλευση κόσμου παρατηρείται και στα εκλογικά κέντρα της Καβάλας. Ενδεικτική είναι η παραπάνω φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής, με την ουρά για την είσοδο του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας να φτάνει αρκετά μέτρα…

Στο εκλογικό κέντρο του Παγγαίου στη Γαληψό, τα ψηφοδέλτια… τελείωσαν (!), ενδεικτικό του ότι η συμμετοχή ξεπέρασε ακόμα και τις προσδοκίες των διοργανωτών με τα χαμόγελα να περισσεύουν στα πρόσωπα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα.

Καλύτερα και από το… 2017

Με ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚΑΠ τονίζει ότι μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει και λειτουργούν 816 από τα 819 Εκλογικά Τμήματα στην Ελλάδα (ποσοστό 99,6%) και η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά. Έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στην Αυστραλία και αναμένεται η λειτουργία σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική.

Σημειώνεται ότι οι επιτελείς στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση από ότι το 2017 λαμβάνοντας υπόψιν ότι μέχρι την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει αρκετά λιγότεροι πολίτες.

Τα αποτελέσματα στην Αυστραλία

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η διαδικασία στην Αυστραλία έχει ολοκληρωθεί και σε σύνολο 108 ψήφων τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

  • Παπανδρέου(54), 50%
  • Λοβέρδος (34), 31.48%
  • Ανδρουλάκης (12), 11.1%
  • Καστανίδης (3), 2.78%
  • Χρηστίδης (3), 2.78%
  • Γερουλάνος (2), 1.85%

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκλογική διαδικασία στην Καβάλα: