Εκλογές ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα: Το «όλον ΠΑΣΟΚ» στις κάλπες για τον νέο πρόεδρο του Κινήματος [φωτογραφίες]

Πότε θα ξέρουμε το αποτέλεσμα - Συμμετοχή ρεκόρ, πάνω από 260.000 ως τώρα οι συμμετοχές σε όλη τη χώρα - Χιλιάδες ψήφισαν και στον νομό Καβάλας

Mε καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσέλευση ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 το πρωί της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου 2021 και μέχρι τις 19:15 το απόγευμα είχαν ψηφίσει 258.000 πολίτες, αριθμός που έσπασε το φράγμα των 212.000 πολιτών οι οποίοι είχαν ψηφίσει το 2017 για τις πρώτες εκλογές ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

Ο ρυθμός προσέλευσης –με αυξομειώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας– είναι περίπου 380-400 πολίτες το λεπτό ανά τη χώρα, δηλαδή περίπου 24.000 άνθρωποι κάθε ώρα. Για το σκοπό αυτό η ΕΔΕΚΑΠ –με τη σύμφωνη γνώμη όλων των υποψηφίων– έδωσε παράταση μιας ώρας, μέχρι τις 8 το βράδυ ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα παράταση την οποία ζητούν ήδη τα επιτελεία Παπανδρέου-Λοβέρδου.

«Ο κόσμος που αναμένει να αλλά και συνεχίζει να προσέρχεται είναι αρκετός, πρέπει να μπορέσει να ψηφίσει και μπορεί να χρειαστεί και νέα παράταση» έλεγαν συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου.

Ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Α. Λοβέρδου, Σπύρος Καρανικόλας διαμηνύει: «Θα ψηφίσει μέχρι και ο τελευταίος πολίτης. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ζητήσαμε υπομονή και την έκαναν με το παραπάνω. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους αποκλείσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, αυξημένη εμφανίζεται η συμμετοχή στην Κρήτη (περίπου 30.000 έχουν ψηφίσει ως τώρα σε σχέση με τις 17.000 το 2017) αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και στην Α’ Αθήνας. Οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους προσέρχονται σταδιακά στα «στρατηγεία» τους για να παρακολουθήσουν τη ροή αποτελεσμάτων.

Με βάση τα ως τώρα δεδομένα τα πρώτα αποτελέσματα θα έρθουν περίπου στις 22:00. Θα πρόκειται για το 15% των συνολικών αποτελεσμάτων, αλλά δεδομένου ότι θα είναι πανελλαδικό, θα αποτελεί ένα σχετικά ασφαλές πρόκριμα για τα τελικά αποτελέσματα, εκτός εάν οι διαφορές των υποψηφίων είναι πολύ μικρές.

Τα επιτελεία των τριών κύριων μονομάχων δηλώνουν αισιόδοξα για το αποτέλεσμα. Από την πλευρά Παπανδρέου εκτιμούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι σίγουρα στο β’ γύρο και πρώτος σε ψήφους με πιθανότερο «ζευγάρι» τον Νίκο Ανδρουλάκη. Το ίδιο εκτιμά και το επιτελείο Ανδρουλάκη χωρίς να έχει εκτίμηση για το ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος. Στο επιτελείο του Α. Λοβέρδου αποφεύγουν τις εκτιμήσεις, αναμένοντας τα αποτελέσματα.

Όλα τα επιτελεία πάντως συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι θα έχουμε συμμετοχή-ρεκόρ που θα πλησιάσει τις 280.000.

Χιλιάδες και στην Καβάλα με «ιστορικές» παρουσίες

Μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία φίλων και μελών του ΚΙΝΑΛ σημειώθηκα και στον νομό Καβάλας, με ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δίνουν το «παρών» για να ψηφίσουν τον πρόεδρο της επιλογής τους για την «επόμενη μέρα» στο Κίνημα και την Κεντροαριστερά.

Ανάμεσά τους και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Παπαδόπουλος [κεντρική φωτό], αλλά και ο «νέστορας» της πολιτικής Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος και ο πρώην υπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης.

Την παραπάνω φωτογραφία ανέβασε στο Facebook ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής, γράφοντας τα εξής:

«Σήμερα η ταπεινότητα μου είχε μία καλή στιγμή έξω από το κέντρο των εκλογικών τμημάτων της Καβάλας… Συνάντηση με την προϊστορία και την ιστορία του ΠΑΣΟΚ… Με τον αιώνιο έφηβο Δημοσθένη Δημοσθενόπουλο, πρ. Υπουργό της πρώτης κυβέρνησης της Αλλαγής, του Ανδρέα Παπανδρέου… Και τον Μιχάλη Τιμοσίδη, πρ. Υφ/γό Υγείας της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου… Ναι, όταν ρίχναμε την σπατάλη στην δημόσια δαπάνη στην υγεία από τα 5,5 δις ευρώ στα 3,0 δις ευρώ το 2010, στον πρώτο χρόνο χρεοκοπίας της χώρας μετά την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή…».