Η Δήμητρα Τσανάκα βάζει τέλος στα σενάρια διαδοχής της: Η «Ανάσα» είναι δικό μου δημιούργημα και τελειώνει με μένα επικεφαλής το… 2023!

Η τ. Δήμαρχος Καβάλας βάζει «πάγο» σε όσους φιλοδοξούν να «κληρονομήσουν» την παράταξη που η ίδια δημιούργησε το 2014-Τι δήλωσε για Ιωσηφίδου-Παπαδόπουλο και τον κίνδυνο να... «καούν» ως υποψηφιότητες από τόσο νωρίς

Δεν θα υπάρξει νέος επικεφαλής της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» διεμήνυσε ξεκάθαρα η Δήμητρα Τσανάκα σε δηλώσεις της στο ENA Channel, υπογραμμίζοντας εμφατικά: «Η “Ανάσα” τελειώνει με μένα»!

Η τ. Δήμαρχος Καβάλας ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν είπε ότι θα παραιτηθεί από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που η ίδια δημιούργησε και με την οποία διοίκησε τον Δήμο για μία θητεία.

«Όποια παράταξη προκύψει από εδώ και πέρα, θα είναι μια νέα παράταξη· και για να μη δεσμευτεί με τις δικές μας “αμαρτίες” αλλά και γιατί η παράταξη αυτή είναι δικό μου δημιούργημα, εγώ την έκανα, εγώ έβαλα και το όνομα -είμαι, δηλαδή, και “νονά”! Λοιπόν, από εδώ και έπειτα μέχρι το 2023, όσο διαρκεί αυτή η δημοτική περίοδος, αυτό το όνομα θα έχει η παράταξη και αυτή την αρχηγό»!

Θα «καούν» αυτές οι υποψηφιότητες από τόσο νωρίς…

Σχολιάζοντας το ενδιαφέρον των μελών της «Ανάσας» Αναστασίας Ιωσηφίδου και Σωτήρη Παπαδόπουλου για τον δημαρχιακό θώκο, η Δήμητρα Τσανάκα δήλωσε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη, θα καούν αυτές οι υποψηφιότητες από τόσο νωρίς. Δεν είναι νωρίς βέβαια για να αρχίσουν να κάνουν τις επαφές τους, αλλά σε αυτήν τη χρονική περίοδο οποιοσδήποτε τους υποσχεθεί ότι θα είναι μαζί τους, είναι πολύ… χαλαρή αυτή η στήριξη, δηλαδή τίποτα δεν θεωρείται σίγουρο, μπορεί μέχρι τότε να αλλάξουν γνώμη όποιοι τους πουν “είμαστε μαζί σου” ή μπορεί άλλοι να μη δέχονται ακόμη, να θεωρούν ότι είναι νωρίς και δεν θέλουν να δεσμευτούν από τώρα…».

Οι περισσότεροι δεν θέλουν να δεσμευτούν από τώρα…

«Τον τελευταίο μήνα, εγώ ήρθα σε επαφή με έναν-έναν όλα τα στελέχη της παράταξής μας, 11 είμαστε· βρέθηκα με όλα τα στελέχη μοναχό του καθένα, όχι όλοι μαζί, και συζητήσαμε τι άποψη έχει, πώς τα βλέπει τα πράγματα και όλα τα σχετικά και σας διαβεβαιώνω ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος από τους προερχόμενους από την παράταξη είναι πολύ προβληματισμένοι, αν πρέπει να γίνουν αυτές οι εκλογικές διαδικασίες, γιατί θεωρούν ότι δεν θέλουν να δεσμευτούν από τώρα».

«Δεν θα κάνουμε εκλογές για να παίρνουμε δύο και… τρεις ψήφους! Δεν έχει νόημα όλο αυτό!»

Θα βρεθεί με Ιωσηφίδου-Παπαδόπουλο

Η τ. Δήμαρχος πρόσθεσε ότι με το πέρας των συναντήσεών της θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν τόσο με την κ. Ιωσηφίδου όσο και με τον κ. Παπαδόπουλο. «Θα τους ανακοινώσω τα αποτελέσματα των επαφών μου και θα το συζητήσουμε».

Η «Ανάσα» τελειώνει με μένα, είναι δικό μου δημιούργημα…

«Δεν θα υπάρξει νέος επικεφαλής της “Ανάσας”· τελειώνει με μένα!», υπογράμμισε η Δήμητρα Τσανάκα. «Όποια παράταξη δημιουργηθεί από εδώ και πέρα, θα είναι μια νέα παράταξη. Από εδώ και πέρα, μέχρι το 2023, όσο διαρκεί η τρέχουσα δημοτική περίοδος, αυτό το όνομα θα έχει η παράταξή μας και αυτή την αρχηγό»!