Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στις κάλπες και οι Καβαλιώτες φίλοι και μέλη του Κινήματος. Ελαφρά «πεσμένη» η κίνηση σε σχέση με την πρώτη Κυριακή [φωτογραφίες]

Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα της κάλπης - Υψηλή η συμμετοχή και πανελλαδικά

Μέχρι τις 16:00 μετά το μεσημέρι της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου 2021 πάνω από 1.000 Καβαλιώτες είχαν προσέλθει στις 11 κάλπες του νομού για να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών που απόψε το βράδυ θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

Αυτήν τη φορά, δεν παρατηρήθηκαν οι «ουρές» της πρώτης Κυριακής, ωστόσο υπάρχει ικανοποιητική «ροή» ψηφοφόρων και τα τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η συμμετοχή θα είναι καλή.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου 2021 είχαν ψηφίσει πάνω από 3.000 μέλη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ, αναδεικνύοντας «κυρίαρχο» τον Νίκο Ανδρουλάκη [διαβάστε τα αναλυτικά αποτελέσματα πατώντας εδώ].

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα πανελλαδικά ΜΜΕ, στις 17:00 η συμμετοχή είχε ξεπεράσει τους 170.000 ψηφοφόρους. Υπενθυμίζεται ότι στον Α΄ γύρο προσήλθαν 270.000 πολίτες.

Οι διαδικασίες είναι πιο γρήγορες, καθώς οι υποψήφιοι είναι δύο, δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί αίτηση μέλους ή φίλου, ούτε απαιτείται καταβολή εκ νέου των 3 ευρώ. Οι κάλπες πρόκειται να κλείσουν στις 7 το βράδυ και τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου 1,5 ώρα μετά το τέλος της ψηφοφορίας. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν και στον α’ γύρο της διαδικασίας.

Εκτιμάται ότι γύρω στις 10 το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων που θα δώσει τη δυνατότητα να φανεί, ως τάση, το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε φωτογραφίες από τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας: