Ο Μπάμπης Δράκος φεύγει, ο Ανέστης Τσουρουκίδης έρχεται…

Οι αυξημένες υποχρεώσεις του στη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας, εν όψει εκλογών, τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, την οποία καταλαμβάνει ο πρώην Αντιδήμαρχος

Την απόφαση του να παραιτηθεί από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Καβάλας και να επικεντρώσει την προσοχή και την προσπάθεια του σ’ αυτή του προέδρου της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας έκανε γνωστή ο Μπάμπης Δράκος. Με ανακοίνωση του που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Δευτέρας (27/12) τονίζει ότι οδηγήθηκε σ’ αυτή την απόδοση λόγω του ότι θέλει να ανταποκριθεί πλήρως στις αυξημένες υποχρεώσεις του ως πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, εν όψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται (αυτοδιοικητικές – βουλευτικές).

Για την απόφαση του αυτή ενημέρωσε σχετικά την επικεφαλής του συνδυασμού Δήμητρα Τσανάκα, εκτός φυσικά από τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη.

Αντικαταστάτης του στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι ο πρώτος επιλαχόν, πρώην αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του πρώην, πλέον, δημοτικού συμβούλου Καβάλας:

«Δε θα ήθελα με τίποτα να φανώ λιγότερο αντάξιος των περιστάσεων και των προσδοκιών, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων»

«Στις 24 Οκτωβρίου 2021 μέσα από μία κορυφαία εσωκομματική δημοκρατική διαδικασία και με αθρόα συμμετοχή, τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας του Νομού  με επανεξέλεξαν Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ν,Δ. Καβάλας. Η εντολή αυτή και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό, αποτελεί μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό μου αφού δείχνει εμπιστοσύνη, αλλά και αναγνώριση της πολύχρονης προσφοράς μου. Αποτελεί όμως και μεγάλη ευθύνη, ένα στοίχημα προσωπικό για εμένα.

Στη νέα διετή θητεία μου, πέραν των καθημερινών υποχρεώσεων ενός Προέδρου ΔΕΕΠ, θα υπάρξουν κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις (βουλευτικές-περιφερειακές-δημοτικές), αυξάνοντας στο μέγιστο τις υποχρεώσεις μου, αλλά και τις προσδοκίες των συναγωνιστών μου.

Μετά λοιπόν από ώριμη σκέψη υπέβαλλα την παραίτησή μου στον Δήμαρχο Καβάλας, θεωρώντας ότι τα νέα μου καθήκοντα περιορίζουν το χρόνο μου, καθιστώντας δύσκολη την ενασχόλησή μου με τα δημοτικά δρώμενα.

Υπήρξε πραγματικά μία δύσκολη απόφαση για εμένα. Τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελούν ύψιστο λειτούργημα και πραγματικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδημότες μου, Καβαλιώτες και Φιλιππησίους, που με τίμησαν με την ψήφο τους και μου έδωσαν την ευκαιρία να παλέψω για έναν καλύτερο Δήμο. Δεν θα ήθελα όμως με τίποτα να φανώ λιγότερο αντάξιος των περιστάσεων και των προσδοκιών τους, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων.

Για το λόγο αυτό θέλω να πιστεύω ότι η απόφασή μου αποτελεί μία ειλικρινή κατάθεση ψυχής απέναντι σε όλους, εύχομαι καλό υπόλοιπο θητείας σε όλους τους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και τους ευχαριστώ από βάθος καρδιάς για τη συνεργασία».