Θόδωρος Μουριάδης: Ο Κάρολος Παπούλιας ήταν ένας σπουδαίος και αθόρυβος υπερασπιστής των ιδεωδών της Ελευθερίας και της Ειρήνης

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Καβάλας για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας

«Με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια. Ο εκλιπών, που τίμησε κατά το παρελθόν με την παρουσία του τα Ελευθέρια της Καβάλας και ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της πόλης τον Ιούνιο του 2007, διακρίθηκε για την πολιτική του οξυδέρκεια, τον πατριωτισμό και την πραότητα του χαρακτήρα του.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα τον καταγράψει ως έναν σπουδαίο και αθόρυβο υπερασπιστή των ιδεωδών της Ελευθερίας και της Ειρήνης, τόσο για τον ασυμβίβαστο αγώνα του απέναντι στις δυνάμεις του άξονα και του δικτατορικού καθεστώτος, όσο και για την ακάματη προσπάθεια του να αποκαταστήσει το κύρος της χώρας μας εκτός των ελληνικών συνόρων, με την ιδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών.

Ο Κάρολος Παπούλιας υπηρέτησε με απαράμιλλο ήθος, συνέπεια και απόλυτη αφοσίωση τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενισχύοντας τον καταλυτικό ρόλο του στην εύρυθμη λειτουργία του κοινοβουλευτικού μας συστήματος.

Για την απώλεια του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Θεόδωρος Μουριάδης
Δήμαρχος Καβάλας