Και επίσημα ήρθε «η ώρα του Πολίτη» στην ΠΕ Καβάλας

Ανακοινώθηκε ο νέος χωρικός αντιπεριφερειάρχης της Καβάλας – Η πρώτη δήλωση του Αλέξη Πολίτη από τη νέα του θέση: «Ξεκινάμε» - Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες ο Χρήστος Γάκης και η Μαρία Πολυμέρου - Παραμένει στη θέση του ο Κωστής Σιμιτσής - Διαβάστε ποιους όρισε ο Περιφερειάρχης στις θέσεις διοίκησης της ΑΜΘ

Και επίσημα πλέον νέος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Καβάλας είναι ο Αλέξης Πολίτης. Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου επιβεβαίωσε όλες τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο μέχρι πρότινος εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, και γεν. γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, θα αντικαθιστούσε τον Κώστα Αντωνιάδη στην ΠΕ Καβάλας.

Από την ίδια ανακοίνωση προκύπτει ο Κωστής Σιμιτσής παραμένει στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, ενώ το «χαρτοφυλάκιο» του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει ο Χρήστος Γάκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφερειακή σύμβουλος Θάσου Μαρία Πολυμέρου αναλαμβάνει την Αντιπεριφέρεια Διεθνών Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Και οι δύο τελευταίοι είχαν ενταχθεί στην παράταξη Μέτιου πριν από λίγο καιρό, διαχωρίζοντας τη θέση τους από την «Περιφερειακή Σύνθεση» του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ με τη νέα μορφή διοίκησης έχει ως εξής:

Ορισμός Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τα μέλη της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ ορίζονται ως εξής:

Α. Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες

  1. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Δημήτριος Πέτροβιτς, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Έβρου.
  2. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ροδόπης.
  3. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, Κωνσταντίνος Κουρτίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ξάνθης.
  4. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Αλέξιος Πολίτης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Καβάλας.
  5. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Δράμας.

Β. Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες

  1. Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σιμιτσής, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Καβάλας.
  2. Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Βασίλειος Δελησταμάτης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Έβρου.
  3. Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών, Αριστείδης Μωυσιάδης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Δράμας.
  4. Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ροδόπης.
  5. Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χρήστος Γάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Καβάλας.
  6. Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομικών και Διαφάνειας, Κωνσταντίνος Ναλμπάντης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ροδόπης.
  7. Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Δημήτριος Δόντσος, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ξάνθης.
  8. Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Μαρία Πολυμέρου, Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Θάσου.

Γ. Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

  1. Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού, Αθανάσιος Τσώνης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Έβρου.
  2. Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αλιευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Καραγιώργης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Καβάλας.
  3. Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης, Αχμέτ Ιμπράμ, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ροδόπης.
  4. Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παρακολούθησης Εφαρμογής Δράσεων Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών, Τζιχάν Ιμάμογλου, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ροδόπης.
  5. Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παρακολούθησης Εφαρμογής Δράσεων Αγροτικής Οικονομίας, Γεώργιος Ζιμπίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Δράμας.

Η θητεία των νέων Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων ορίζεται από 01-1-2022 μέχρι 31-12-2022.

Δ. Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου

Για τη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ ο κ. Περιφερειάρχης προτείνει στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου την ανανέωση της θητείας του νυν Προέδρου του Σώματος Χρήστου Παπαθεοδώρου, Περιφερειακού Συμβούλου της Π.Ε. Δράμας.

Αλέξης Πολίτης: Μέρα χαράς και συγκίνησης η σημερινή. Ξεκινάμε…

Να εργαστεί για το συμφέρον του ευλογημένου μας τόπου και των πολιτών του, δηλώνει ότι έχει ως στόχο ο νέος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης. Στη δήλωση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb τονίζει ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την πρόκληση να αγωνιστεί τιμώντας το προεκλογικό μότο του που ήταν «η ώρα του πολίτη»!

«Μέρα χαράς και μεγάλης συγκίνησης η σημερινή. Η απόφαση του Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου να με ορίσει ως νέο Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας αποτελεί ύψιστη τιμή και συνάμα τεράστια ευθύνη για εμένα.

Ως γιατρός έχω μάθει να μη μιλάω με λόγια, αλλά με ουσιαστικές πράξεις που γνώμονα έχουν το κοινό καλό. Το ίδιο θα συνεχίσω να πράττω και τώρα, στο «τιμόνι» της ΠΕ Καβάλας. Το συμφέρον του ευλογημένου τόπου μας και των πολιτών του θα είναι οδηγός μου σε τούτη τη διαδρομή.

Ήμουν από την αρχή και θα συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα στον Περιφερειάρχη, τον οποίο τιμώ και ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη. Η κοινή δουλειά και προσπάθεια εντείνονται και οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας θα απαιτήσουν περίσσευμα υπομονής, επιμονής και αποφασιστικότητας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, με σχέδιο, ιδέες, τόλμη και όραμα και καλώ όλους σε συστράτευση των δυνάμεών μας, προκειμένου να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο, που λέγεται μια καλύτερη Καβάλα, μια καλύτερη Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Μεγάλες οι ευθύνες, πολλές οι δυσκολίες, πλείστα τα θέματα που τρέχουν για την Περιφέρεια και την Καβάλα, αλλά για ένα πράγμα οφείλω και πρέπει να δεσμευτώ: Επίκεντρο της διοίκησής μου θα είναι ο άνθρωπος, ο πολίτης, η απαρχή και η κατακλείδα της κάθε σκέψης μου, διότι διαχρονικά πιστεύω ότι είναι αδύνατο να πετύχει στα κοινά κάποιος ο οποίος δεν ξέρει με ακρίβεια και ευλαβική προσήλωση τί είναι ο άνθρωπος.

Και για αυτό θα αγωνιστώ, όπως ακριβώς ξεκίνησα, με προεκλογικό μου μότο «Η ώρα του πολίτη», με τη βοήθεια του Θεού, της οικογένειάς μου, των πολύτιμων φίλων και συνεργατών και του καθενός από εσάς».