Έπιασε δουλειά τo Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας…

Στην πρώτη τους συνεδρίαση, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, οι 30 εκπρόσωποι της νεολαίας της Καβάλας εξέλεξαν το προεδρείο του οργάνου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας, αποτελεί το συλλογικό όργανο της νεολαίας του Δήμου Καβάλας. Σε αυτό συμμετέχουν μαθητές λυκείων, φορείς και συλλογικότητες της νεολαίας, αλλά και νέοι πολίτες του Δήμου. Αποτελεί το πλέον κύριο όργανο θεσμικής εκπροσώπησης των νέων του Δήμου Καβάλας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 28 Δεκεμβρίου 2021, στην αίθουσα του δημοτικού συμβούλιου. Στην πρώτη συνεδρίαση συμμετείχαν συνολικά 30 νέοι. Κύριο θέμα που απασχόλησε τη πρώτη συζήτηση του Δημοτικού Συμβούλιου Νεολαίας αποτέλεσε το ζήτημα της εκλογής του Προεδρείου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας απέδειξε έμπρακτα ότι ο διάλογος μπορεί να αποτελεί την ειδοποιό διαφορά της πολιτικής πραγματικότητας, ενισχύοντας τις βάσεις και τα θεμέλια ενός πολιτικού πολιτισμού. Αναμφίβολα η γενιά της κρίσης έμαθε να εκμεταλλεύεται τα προβλήματα και να τα μετατρέπει σε ευκαιρίες. Η δημιουργική πνοή και σκέψη, την οποία κόμισαν οι 30 συμμετέχοντες φανερώνει και την αισιόδοξη προοπτική του όλου εγχειρήματος. Η συζήτηση κύλησε σε ένα υψηλό πολιτικό επίπεδο.

Στο Προεδρείο εκλέχθηκαν ως εξής:

  • Πρόεδρος: Αλάγιαλη Μαίρη Αφροδίτη, εκπρόσωπος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ
  • Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Σαατζόγλου, μέλος του σωματείου Entaxis
  • Γραμματέας: Κυριακή Ζαφειρίδου, μητρώο νέων πολιτών
  • Υπεύθυνη Οικονομικών: Ιουλία Κυριακίδου, μαθήτρια του ΓΕΛ Κρηνίδων
  • Εκπρόσωπος Τύπου: Σπυρίδων Κατσικαρώνης, εκπρόσωπος του «Διάλογος των Νέων».

Καλή επιτυχία σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους της νεολαίας και στο προεδρείο του.

Ευχόμαστε η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει το νέο εγχείρημα και να σταθεί αρωγός των προσπαθειών του.