Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ ευχαριστεί Μέτιο και την παράταξη του

Η δήλωση του Χρήστου Παπαθεοδώρου, μετά τη συνεδρίαση της 9-1-2022, με την οποία οριστικοποιήθηκε ότι θα παραμείνει στη θέση του για ακόμα δύο χρόνια

Με την ψήφο των συναδέλφων του και την στήριξη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου ο Χρήστος Παπαθεοδώρου παρέμεινε στη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ. Με αφορμή την επανεκλογή του στο συγκεκριμένο αξίωμα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» για την εμπιστοσύνη τους και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για τη βελτιωτική πορεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, επιδιώκοντας τη συνεργασία όλων των συναδέλφων.

Η δήλωση του Χρήστου Παπαθεοδώρου αναφέρει:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στη συνεδρίαση του, στις 9-1-2022, με την ψήφο των συναδέλφων, ανανέωσε τη θητεία μου στη θέση του Προέδρου για άλλα δύο χρόνια. Αποτελεί τιμή, για μένα, αυτό το γεγονός και οφείλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες της Περιφέρειας μας, ότι θα ανταποκριθώ με απόλυτη ευθύνη στα καθήκοντα μου, όπως έκανα μέχρι σήμερα.

Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο για την απόφαση του να με προτείνει, εκ νέου, για το αξίωμα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης μου, της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, που με περιέβαλαν για δεύτερη φορά με την εμπιστοσύνη τους.

Ο «Κλεισθένης» δημιούργησε μία πρωτόγνωρη πραγματικότητα, για τα μέχρι τώρα δεδομένα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Τα δύο χρόνια που πέρασαν, ζήσαμε κρίσιμες στιγμές στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δυνατές αντιπαραθέσεις και έντονες συζητήσεις. Κάποιες καταστάσεις δε θα έπρεπε να έχουν συμβεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καθόρισαν τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του Οργάνου. Η πιο σπουδαία, θεσμικά, διαπίστωση είναι ότι η νομιμότητα τηρήθηκε, κατά γράμμα, και το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου διαφυλάχθηκε, ενώ σταδιακά οι συνεδριάσεις εξομαλύνθηκαν.

Αυτά τα δύο χρόνια αποτέλεσαν και για μένα μια χρήσιμη, συμπυκνωμένη εμπειρία, η οποία αποτελεί εφόδιο για την επόμενη περίοδο. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για τη βελτιωτική πορεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, επιδιώκοντας τη συνεργασία όλων των συναδέλφων.

Συνεχίζουμε, με την ευχή η επόμενη περίοδος να είναι ακόμη πιο ουσιαστική και παραγωγική, προς όφελος των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης».