ΚΚΕ Καβάλας για κυβερνητικούς βουλευτές: Με πολιτικάντικα τερτίπια πάνε να εξαπατήσουν την αγροτιά

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του κόμματος καλεί τους αγρότες της περιοχής μας να μην υποστείλουν τη «σημαία των δίκαιων αιτημάτων» τους

Για «πανηγύρια» των κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας χωρίς… αποδέκτες κάνει λόγο το τοπικό ΚΚΕ στον απόηχο της ανακοίνωσης από την Κυβέρνηση ότι σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ πρόκειται να διατεθεί ως αποζημίωση στους αμπελοκαλλιεργητές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Την εξέλιξη αυτή έσπευσαν να ανακοινώσουν οι βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, με την Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ να καυτηριάζει το γεγονός χαρακτηρίζοντάς το ως «πολιτικάντικα τερτίπια».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ.

«Η σπουδή και των τριών των κυβερνητικών βουλευτών ΠΕ Καβάλας –μία μόλις μέρα μετά από τη μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών– να παρουσιάσουν ο καθένας για δική του προσωπική «επιτυχία» την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταβληθεί το ποσό των 468.747€ στους πληγέντες από την πανδημία αμπελοκαλλιεργητές της Δήμου Παγγαίου αποδεικνύει δύο πράγματα:

  • Ότι ο δρόμος που έχουν χαράξει οι αγρότες της περιοχής είναι ο μόνος τρόπος να ασκηθεί πίεση και να αποσπαστεί το οτιδήποτε.
  • Ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές συνεχίζουν να τρέφουν αυταπάτες ότι με τέτοιου είδους πολιτικάντικα τερτίπια θα συνεχίσουν να εξαπατούν την αγροτιά.

Ας πληροφορηθούν λοιπόν (όπως ήδη θα έπρεπε να έχουν καταλάβει από την προσπάθεια να ασκήσουν πιέσεις) ότι η αγροτιά που ξεκληρίζεται από την αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων, που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με τις τεράστιες ανατιμήσεις στα αγροτικά εφόδια, στο πετρέλαιο, το ρεύμα, δεν υποστέλλει τη σημαία των δίκαιων αιτημάτων της αλλά αντίθετα κλιμακώνει την πάλη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής και του εισοδήματός της. Δεν συμβιβάζεται με «καθρεφτάκια για ιθαγενείς».

Η κυβέρνηση που για τους επιχειρηματικούς ομίλους στον νέο αναπτυξιακό νόμο που φέρνει διαθέτει 11 δις. ζεστό χρήμα επιδοτήσεων, άλλα προκλητικά προνόμια (φοροαπαλλαγές, κλπ), για τους εφοπλιστές αφορολόγητο πετρέλαιο και για την Ενεργειακή (Πετρέλαια Καβάλας) 100 εκατομμύρια θαλασσοδάνειο (με κρατικές εγγυήσεις) που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός, ας μην νομίζει ότι «ξεμπερδεύει» με τα ψίχουλα που αφορούν μόνο δύο ποικιλίες (Βικτώρια και Crimson), δηλαδή ένα πολύ μικρό ποσοστό της παραγωγής της περιοχής».