Παναγιωτόπουλος για πεσόντες στα Ίμια: Αθάνατοι και αντάξιοι της ενδόξου ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού

Το μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από τη νύχτα που έφερε Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου και κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους εν ώρα καθήκοντος

Συμπληρώνονται φέτος 26 χρόνια από τη νύχτα που έφερε Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου, αλλά και από τον θάνατο εν ώρα καθήκοντος του υποπλοίαρχου, Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου, Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή, Έκτορα Γιαλοψού, καθώς τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996 το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212 ASW με πλευρικό αριθμό ΠΝ21 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή των νησίδων Ίμια, ανατολικά της Καλύμνου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρει με μήνυμά του ότι η μνήμη των ηρώων παραμένει πάντα ζωντανή, όπως αρμόζει σε ανθρώπους αντάξιους της ένδοξης ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού.

Το μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Πέρασαν 26 χρόνια από εκείνη τη νύχτα στα Ίμια. Η μνήμη παραμένει ζωντανή. Οι Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός πέρασαν στο πάνθεον των ηρώων του έθνους και θα τους τιμούμε πάντα. Αθάνατοι και αντάξιοι της ενδόξου ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού.