Επίσκεψη Μακάριου Λαζαρίδη στο λιμάνι της Κεραμωτής: «Αποδεικνύουμε πως ό,τι θέλουμε, μπορούμε να το πετύχουμε»

Αυτοψία του βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία στα έργα τα οποία γίνονται στην περιοχή, παρουσία της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΟΛΚ ΑΕ, Άννας Θυσιάδου

Επίσκεψη στον Λιμένα της Κεραμωτής και τα υπό εξέλιξη έργα που πραγματοποιεί η ΟΛΚ ΑΕ, κάποια εκ των οποίων σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 ο βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης.

Τα συγκεκριμένα έργα, που «λίμναζαν» επί χρόνια, είχε ανακοινώσει ο κ. Λαζαρίδης από τις 11 Μαρτίου 2020 και η πλειοψηφία τους περιλαμβάνεται στο αναπτυξιακό του σχέδιο «Καβάλα 2020-2050», το οποίο είχε παρουσιάσει προεκλογικά.

Συνοδευόμενος από την Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας, Άννα Θυσιάδου, ο κ. Λαζαρίδης αρχικά βρέθηκε στα έργα συντήρησης που αφορούν στην αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού και την επισκευή πεζοδρομίων, καθώς και στην εξομάλυνση του χώρου και την αποφυγή συγκράτησης όμβριων υδάτων στην βορειοανατολική περιοχή της Χερσαίας Ζώνης του Λιμένα (περιοχή Αγίου Νικολάου).

Στη συνέχεια, μετέβη στο χώρο εργασιών για την αναβάθμιση και την επισκευή πεζοδρομίων στην ανατολική περιοχή της Χερσαίας Ζώνης και για την επισκευή της αρδευτικής γεώτρησης στην είσοδο των ferry boats.

Ο κ. Λαζαρίδης ενημερώθηκε από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΟΛΚ ΑΕ σχετικά με την υποβολή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το σύνολο της Χερσαίας Ζώνης, απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου το έργο να κριθεί ώριμο και να λάβει χρηματοδότηση.

Τελευταίοι σταθμοί της επίσκεψής του στον Λιμένα της Κεραμωτής ήταν οι εργασίες συντήρησης δικτύου όμβριων υδάτων και πεζοδρομίων, καθώς και του οδικού δικτύου της Χερσαίας Ζώνης (περιοχή Γλάρου), με χρηματοδότηση των αναγκαίων υλικών από την ΟΛΚ ΑΕ και αξιοποίηση των ειδικών μηχανημάτων του Δήμου Νέστου.

Αμέσως μετά, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να επισκεφθώ τη Χερσαία Ζώνη του Λιμένος της Κεραμωτής για να δω από κοντά τα έργα τα οποία έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ κάποια άλλα θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου, ούτως ώστε να αναβαθμίσουμε συνολικά την περιοχή της Κεραμωτής, προς όφελος πάντα των πολιτών.

»Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν συντελεστεί και συνεχίζουν να συντελούνται σημαντικά έργα, τα οποία ξεπερνούν σε κόστος τα 200.000 ευρώ. Είναι μία ακόμη απόδειξη πως “ό,τι θέλουμε, μπορούμε να το πετύχουμε“.

»Και είμαι σήμερα διπλά χαρούμενος, διότι γίνεται πράξη αυτό που είχα πει προεκλογικά για την ανάγκη ενός ενοποιητικού οράματος, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, δηλαδή, όλοι μαζί για να πάμε την Καβάλα μας ψηλά. Και εδώ, η Χερσαία Ζώνη του Λιμένος Κεραμωτής είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Ένα παράδειγμα συνεργασίας της ΟΛΚ ΑΕ, του Δήμου Νέστου και της δικής μου προσπάθειας, με τις παρεμβάσεις όπου απαιτούνται στα κεντρικά όργανα, πρωτίστως στα Υπουργεία της Ναυτιλίας και του Περιβάλλοντος.

»Είμαι αισιόδοξος ότι με αυτή τη συνεργασία θα μπορέσουμε στο τέλος της διαδρομής να έχουμε μόνο οφέλη για την καθημερινότητα των πολιτών και για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

»Είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσουμε όλοι την καλή συνεργασία που έχουμε για το καλό του τόπου μας, της Καβάλας, του Νέστου, της Κεραμωτής».