Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας: Κάλεσμα συλλαλητηρίου και ετοιμότητας

Ανακοίνωση με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία και καταγγελία της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο

Αγωνιστικό κάλεσμα σε συλλαλητήριο αλλά και αγωνιστική δράση απευθύνει η Επιτροπή Ειρήνης προς όλα τα σωματεία εργαζομένων, συλλόγους, νέους και νέες, με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στο κάλεσμα, καταδικάζεται η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά παράλληλα καταγγέλλονται η κυβέρνηση και αντιπολίτευση που εμπλέκουν τη χώρα στον πόλεμο.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης αναφέρει:

«Καλούμε σε συλλαλητήριο, ετοιμότητα και αγωνιστική δράση, τα σωματεία εργαζομένων, τους συλλόγους, τους φορείς, τις νέες και τους νέους του λαού.

Για τις δραματικές, για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής, εξελίξεις στην Ουκρανία!

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που στην ουσία αφορά σε πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία, σε βάρος του ουκρανικού, του ρωσικού και των άλλων λαών της περιοχής, με επίκεντρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής.

Καταγγέλλουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, που στο όνομα της πολυδιαφημισμένης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, εμπλέκουν τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών και του πολέμου.

Καταδικάζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει με C-130 πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, συνολικά τα σχέδια πολεμικής εμπλοκής, που θέτει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους. Οι ευθύνες της είναι εγκληματικές!

Αντιτασσόμαστε και καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής. Οι λαοί δεν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον έναν ή στον άλλον ιμπεριαλιστή!

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία! Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία! Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές! Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!

Καλούμε επίσης σε σύσκεψη που θα ανακοινώσουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες για την κλιμάκωση της δράσης μας»!