Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ελάχιστος φόρος τιμής στους Εβραίους Καβαλιώτες συμπολίτες μας

Το μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για την παρουσία του στις εκδηλώσεις μνήμης για την εξόντωση 1484 Εβραίων της πόλης στο κολαστήριο της Τρεμπλίνκα

Ως ιδιαίτερη τιμή χαρακτήρισε την παρουσία του στις εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα των 1484 Καβαλιωτών Εβραίων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σε ανακοίνωση του τονίζει ότι αυτές τις απάνθρωπες πράξεις δεν πρέπει να τις ζήσει ξανά η ανθρωπότητα και ότι η διατήρηση της συλλογικής μνήμης αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής σ’ αυτά τα παιδιά της Καβάλας.

Η ανακοίνωση του αναφέρει σχετικά:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση παραβρέθηκα την Κυριακή στις εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα των 1484 Καβαλιωτών Εβραίων συμπολιτών μας που χάθηκαν στο κολαστήριο της Τρεμπλίνκα. Πράξεις απάνθρωπες που δεν θα πρέπει να ζήσει ξανά η ανθρωπότητα. Η διατήρηση της συλλογικής μνήμης είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σε αυτούς τους συμπολίτες μας, που ήταν παιδιά της Καβάλας.

Παράλληλα όμως παραβρέθηκα και στην τιμητική εκδήλωση για έναν λαμπρό επιστήμονα, τον Δήμαρχο Ιωαννιτών καθηγητή Μωϋσή Ελισάφ, τον πρώτο εβραϊκής καταγωγής δήμαρχο στη χώρα, στον οποίο οι πολίτες των Ιωαννίνων εμπιστεύτηκαν το τιμόνι της πόλης».