Νίκος Παναγιωτόπουλος από Καβάλα: Δεν τίθεται θέμα απειλής σε χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ [φωτογραφίες]

«Η Ενεργειακή κρίση και η άμυνα της χώρας»: Οι λιγνιτικές μονάδες, η αποθήκη φυσικού αερίου στον Πρίνο και η δυσμενής πρόβλεψη για τον πόλεμο στην Ουκρανία-Τι είπε ο Υπουργός Άμυνας για την εμφάνιση μαχητών του Αζόφ στη Βουλή

Με πολύ κόσμο και όχι μόνον στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στο ξενοδοχείο LUCY η εκδήλωση της ΔΕΕΠ Καβάλας και των ΔΗΜΤΟ Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου με θέμα «Η Ενεργειακή κρίση και η άμυνα της χώρας» με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, βουλευτή Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Είμαστε η πιο σοβαρή και αποτελεσματική πολιτική δύναμη της χώρας, παρούσα σε όλες τις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας, χωρίς να λογαριάζουμε το πολιτικό κόστος», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καβάλας, Μπάμπης Δράκος, προλογίζοντας τον κ. Παναγιωτόπουλο.

«Εδώ και δυο χρόνια αντιμετωπίζουμε την τέλεια καταιγίδα, η οποία γίνεται ολοένα και πιο τέλεια», σχολίασε ο κ. Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εξελίξεις και στις κρίσεις σε ενέργεια, οικονομία και Υγεία, ενώ αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, διέβλεψε ότι η κρίση δε θα τελειώσει σύντομα και συνεπώς δε θα αποκλιμακωθεί και το κόστος της ενέργειας, καταπονώντας την οικονομία των νοικοκυριών και της χώρας.

«Η θέση που πήραμε ως χώρα, πιστεύω ακράδαντα ότι ήταν η σωστή. Ήταν η θέση της Συμμαχίας στην οποία ανήκουμε, χωρίς επιφυλάξεις και “ναι μεν, αλλά. Το ΝΑΤΟ είναι μια ομπρέλα ασφαλείας. Δεν τίθεται θέμα απειλής σε χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ. Επίσης, η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια πρόσθετη ομπρέλα ασφαλείας», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας.

Ναι, ήταν λάθος να εμφανιστούν μαχητές του Αζόφ

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στην εμφάνιση μαχητών του Αζόφ, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη Βουλή των Ελλήνων, λέγοντας ότι «ναι, ήταν λάθος, ήταν όμως το μείζον; Αν εισέβαλε μια ξένη χώρα στην Ελλάδα, θα ρωτούσαμε αυτόν που πάει να πολεμήσει τον εισβολέα τι έχει ψηφίσει και πού ανήκει πολιτικά; Και πόσοι είναι οι ακραίοι, εν τέλει, σε μια χώρα 44 εκατομμυρίων που παλεύει για την ελευθερία της; 1.000; 2.000;», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στο δια ταύτα της εκδήλωσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «προέχει η ασφάλεια της χώρας», κάτι που δεν εξαρτάται μόνον από τον εξοπλισμό της χώρας, ο οποίος, όπως είπε, θα συνεχιστεί να ενισχύεται στο μέτρο του δυνατού, αλλά και από τις προθέσεις των γειτόνων, ήτοι της Τουρκίας.

«Η επιδότηση των καυσίμων σε νοικοκυριά και επαγγελματίες είχε ξεκινήσει από την Κυβέρνησή μας πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και έπεται συνέχεια», απαριθμώντας μια σειρά μέτρων της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

Οι λιγνίτες και η αποθήκη φυσικού αερίου στον Πρίνο

Όσον αφορά το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα στον τομέα της Ενέργειας, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «τους επόμενους μήνες θα πρέπει να γίνει επανέναρξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και από τα λιγνιτικά κοιτάσματα της δυτικής Μακεδονίας», ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη δημιουργίας υποδομών αποθήκευσης στρατηγικών αποθεμάτων φυσικού αερίου «και εδώ είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δρομολογηθεί το έργο αποθήκευσης φυσικού αερίου στη φυσική αποθήκη στον Πρίνο».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση