Νίκος Παναγιωτόπουλος: Δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνά μας για να ενισχυθεί αμυντικά η Ουκρανία

Τι είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για το αν θα υπάρξει από την Ελλάδα και άλλη στρατιωτική αρωγή στην Ουκρανία-Αναλυτικά η απάντηση στον βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρο Δρίτσα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε σε αναφορά που έκανε στο περιθώριο της συνεδριάσεως της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμύνης στη Βουλή ο βουλευτής Β’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Δρίτσας σχετικώς με τη στρατιωτική αρωγή που παρασχέθηκε στην Ουκρανία από τη χώρα μας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σταλεί αμυντικό στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία εις βάρος της αμυντικής θωράκισης της χώρας -ειδικά των νησιών– και τόνισε ότι όποια στρατιωτική αρωγή υπήρξε μέχρι τώρα ήταν από αποθέματα και όχι από “εν ενεργεία” στρατιωτικό υλικό.

Η απάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου

«Όπως είπαμε από την πρώτη στιγμή, ό,τι στείλαμε από αμυντικό υλικό στην Ουκρανία -γιατί δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή θέμα εκ νέου αποστολής άλλων συστημάτων και τα λοιπά- ήρθε από τα αποθέματά μας.

»Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδυναμώσουμε οποιοδήποτε σημείο της αμυντικής μας διάταξης, ιδίως στα νησιά, για να πάρουμε κάποιο σύστημα από εκεί και να το στείλουμε στην Ουκρανία. Αυτό το καταστήσαμε σαφές και η Πολιτική και η Στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο από αυτό.

Δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνα του ελληνικού εδάφους προκειμένου να συνδράμουν αμυντικά την Ουκρανία. Αυτό θα ήθελα να το καταστήσω σαφές, αλλά θα τα πούμε ίσως εκτενέστερα, αν συνέλθει η Επιτροπή και γι’ αυτά τα θέματα ειδικά».