ΚΚΕ: Κύριε Παναγιωτόπουλε, το ΝΑΤΟ υπονομεύει και δεν προστατεύει κυριαρχικά δικαιώματα

Απάντηση της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και στα όσα είπε για Τουρκία, ΝΑΤΟ και Ελλάδα

Πριν από λίγες μέρες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας για τα Σχέδια Νόμου του Υπουργείου, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι Σύμμαχοι είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε μας αρέσει είτε όχι, θέλουν να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεμένη στο άρμα του ΝΑΤΟ».

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ όχι μόνον δεν εγγυάται την ασφάλεια των κρατών-μελών του, αλλά προωθεί «την υπονόμευση κυριαρχικών δικαιωμάτων και εδαφικής ακεραιότητας», προσθέτοντας ότι και «το λιμάνι της Καβάλας να ετοιμάζεται να παραδοθεί πακέτο στους Αμερικάνους».

Η ανακοίνωση-απάντηση του ΚΚΕ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής που συζητούσε δυο συμφωνίες για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο υπό ίδρυση Κέντρο Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας του ΝΑΤΟ, που θα έχει ως έδρα την Κωνσταντινούπολη, δήλωσε πως «δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, γιατί οι σύμμαχοι θέλουν να εξασφαλίσουν ότι αυτή θα παραμείνει προσδεδεμένη στο άρμα του ΝΑΤΟ».

Δεν πρόκειται για «κρίση ειλικρίνειας» του κυρίου Παναγιωτόπουλου που χρόνια τώρα και αυτός όπως και συνολικά η κυβέρνηση και τα κόμματα του Νατοϊκού τόξου προσπαθούν να πείσουν το λαό μας ότι το ΝΑΤΟ αποτελεί τον «εγγυητή» της ασφάλειας της χώρας μας. Πρόκειται για προσπάθεια «προετοιμασίας του εδάφους» για όσα προετοιμάζονται φανερά αλλά και στα παρασκήνια. Γνωρίζουν όλοι τους άλλωστε τις μεγάλες αλήθειες που μόνο το ΚΚΕ αποκαλύπτει:

  • Ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των κρατών-μελών του και τελευταία μάλιστα, από τα πιο «αρμόδια» χείλη (Μπάιντεν, Στόλτενμπεργκ και άλλοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ) επαναλαμβάνεται η φράση «Νατοϊκό έδαφος» πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα την υπονόμευση κυριαρχικών δικαιωμάτων και εδαφικής ακεραιότητας που παραπέμπει σε νέο γύρο «διαπραγματεύσεων» και παζαριών για την Κύπρο και το Αιγαίο
  • Ότι το ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση του με τη Ρωσία έχει διακηρυγμένο στόχο να κρατήσει «πάση θυσία» την Τουρκία στο δικό του άρμα. Και το «πάση θυσία» δεν αφορά μάλλον τα κυριαρχικά δικαιώματα των ΗΠΑ ή της Γερμανίας! Ότι η πρόσκληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είχε ως πρόσχημα τις προσφυγικές ροές
  • Ότι η «στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ» για την οποία ξεκίνησε το διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ και τον ολοκλήρωσε η ΝΔ, έφεραν την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Με τις βάσεις που έχουν κατακλύσει τη χώρα μας και έχουν μετατρέψει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε Νατοϊκό προγεφύρωμα όπως και τα στρατόπεδα Γιαννούλη στην Αλεξανδρούπολη, στο Πετροχώρι της Ξάνθης, το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο, άλλες κρίσιμες υποδομές. Με το «αριστερό παπούτσι» -όπως δήλωσε και ο πρέσβης των ΗΠΑ- το λιμάνι της Καβάλας να ετοιμάζεται να παραδοθεί πακέτο μαζί με το «δεξί» (λιμάνι Αλεξανδρούπολης) στα χέρια και τα σχέδια των Αμερικάνων

Αυτά και τόσα άλλα που καθιστούν τη χώρα μας θύτη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ρίχνοντας κι άλλο «λάδι στη φωτιά» του πολέμου στην Ουκρανία είναι που ταυτόχρονα καθιστούν και το λαό μας θύμα. Πληρώνοντας τα σπασμένα του πολέμου σε οικονομικό επίπεδο και μπαίνοντας στο στόχαστρο του αντιπάλου, αφού η περιοχή μας πλέον έχει γίνει μαγνήτης επιθέσεων και αντιποίνων σύμφωνα με τα άλλα «αρμόδια χείλη» των υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων. Άλλωστε ο υπουργός δεν διέψευσε ούτε χθες όσα δημοσιεύτηκαν για το εικονικό πλήγμα σε Αλεξανδρούπολη και Σούδα, ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών σε πρόσφατη άσκησή τους!

Ο κύριος υπουργός μπορεί να συνεπαίρνεται από την εφαρμογή των Νατοϊκών σχεδίων και να δίνει τα διαπιστευτήριά του στους μακελάρηδες ότι «αν χρειαστεί θα ξαναματώσουμε (ενν. τα παιδιά του ελληνικού λαού) στο πλευρό τους» αλλά δεν μπορεί να κρύψει ότι δουλεύει για λογαριασμό της γεωπολιτικής αναβάθμισης του ελληνικού κεφαλαίου όπως του εφοπλιστικού, που ενώ ο λαός μας χρυσοπληρώνει την ενεργειακή κρίση, ετοιμάζεται να θησαυρίσει έτι περεταίρω από τη μεταφορά του αμερικάνικου LNG.

Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα του Νατοϊκού τόξου υπάρχουν και τα πραγματικά «αρμόδια χείλη»: η φωνή και η δράση του ελληνικού λαού που δεν αποδέχεται το Νατοϊκό αφήγημα, δεν επιλέγει στρατόπεδο ληστών, αντιστέκεται και παλεύει ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.