Ο λαός ανυποχώρητα δίπλα στο ΚΚΕ ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας

Κοινή εκδήλωση ΚΚΕ και ΚΝΕ στον κινηματογράφο Oscar με τίτλο «Συναγερμός! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο» με ομιλητή το μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή Κώστα Παπαδάκη

Εκδήλωση με τίτλο «Συναγερμός! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο» πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου οι Τομεακές Οργανώσεις Καβάλας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην αίθουσα του κινηματογράφου «OSCAR», με ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, με βάση τις ερωτήσεις του κοινού για διάφορα ζητήματα, όπως για παράδειγμα την στάση άλλων κομμουνιστικών κομμάτων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτό της στρατιωτικής στήριξης της κυβέρνησης του Κιέβου και τα αποτελέσματά της, την επέκταση του ΝΑΤΟ και τον ανταγωνισμό του με τη Ρωσία.

Πριν από την εκδήλωση, ο Κώστας Παπαδάκης μαζί με αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας βρέθηκε στην πλατεία Καπνεργάτη, στο περίπτερο του Σωματείου Εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας». Εκεί, συζήτησε με τους εργαζόμενους και τον πρόεδρο του Σωματείου, Μ. Κελαϊδάκη για τις εξελίξεις στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στις απολύσεις, την εργολαβοποίηση των θέσεων εργασίας και την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων. Μεταξύ άλλων, ο Κ. Παπαδάκης τόνισε πως το ΚΚΕ θα επαναφέρει στην Ευρωβουλή το ζήτημα, με αφορμή την έκρηξη σε δεξαμενή που προκάλεσε φωτιά στις εγκαταστάσεις, αναδεικνύοντας πως η εργοδοσία έχει λάβει από το Ελληνικό κράτος και την ΕΕ 190 εκ. ευρώ σε λιγότερο από έναν χρόνο, με κατεύθυνση να «τελειώνει» με τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο Κώστας Παπαδάκης, πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση υπέγραψε επίσης στο βιβλίο συλλογής υπογραφών στήριξης του αγώνα του σωματείου εργαζομένων.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Κώστας Παπαδάκης σημείωσε πως καθώς συμπληρώνονται πάνω από 50 μέρες από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία είναι ανάγκη να μην επικρατήσει η ρουτίνα και η συνήθεια στο λαό.

«Ο λαός χρειάζεται όχι απλά να διατηρήσει το ενδιαφέρον του αλλά να εντείνει ανυποχώρητα την πάλη του, να σταθεί δίπλα στο ΚΚΕ ενάντια στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας, να  σταθεί δίπλα στο ΚΚΕ ενάντια στην ακρίβεια, να  σταθεί δίπλα στο ΚΚΕ ενάντια στα καλέσματα κυβέρνησης κι άλλων κομμάτων που λένε στο λαό «τα κεφάλια μέσα» και να προσαρμοστεί σε ό,τι κι αν κι εφόσον περισσεύει από το φαγοπότι των ομίλων», ανέφερε.

Πρόσθεσε: «Ναι, με το ΚΚΕ που θαρρετά ανέλαβε την ευθύνη και σε όλες τις μεγάλες στιγμές έπεσε μέσα, επιβεβαιώνεται και προφυλάσσει το λαό από τον αιφνιδιασμό, τον προετοιμάζει για να οργανώσει πριν να είναι αργά την πάλη του».