Θόδωρος Μουριάδης: Εκφράζω την οργή και την αγανάκτηση των Καβαλιωτών

Η δήλωση του Δημάρχου Καβάλας για την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του Οσμάν Καβάλα από τουρκικό δικαστήριο

Την οργή και την αγανάκτηση του λαού της Καβάλας εκφράζει με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Καβάλας, για την άδικη καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του Οσμάν Καβάλα, από Τουρκικό Δικαστήριο. Ο Θόδωρος Μουριάδης τονίζει ότι «δεν μπορούν να κατηγορούν και να καταδικάζουν κάποιον για απόπειρα πραξικοπήματος, αυτοί που τον καταδίκασαν με πραξικοπηματικό τρόπο» και επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να περάσει.

Καταλήγει λέγοντας ότι ο Δήμος Καβάλας ενώσει τη φωνή του με αυτή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και καλεί το τουρκικό κράτος και τον πρόεδρο του να αφήσουν ελεύθερο τον Οσμάν Καβάλα.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου Καβάλας

«Πολιτικός διωγμός και αυθαίρετη καταδίκη σε ισόβια»

«Συντάσσομαι με την παγκόσμια κατακραυγή για την άδικη καταδίκη του επίτιμου συνδημότη μας Οσμάν Καβάλα.

Εκφράζω την οργή και την αγανάκτηση των Καβαλιωτών, των Ελλήνων και όσων καταγγέλλουν την τουρκική Κυβέρνηση για την κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο στο πρόσωπο του Οσμάν Καβάλα όσο και όσων αγωνίζονται για τη Δημοκρατία και την αδέσμευτη Δικαιοσύνη στη γείτονα χώρα.

Όποιος παρακολούθησε την επί 4,5 χρόνια δικαστική πορεία της υπόθεσης θα έχει αντιληφθεί ότι δεν μπορούν να κατηγορούν και να καταδικάζουν κάποιον για απόπειρα πραξικοπήματος, αυτοί που τον καταδίκασαν με πραξικοπηματικό τρόπο.

Προσωπικότητα της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία, ο ακτιβιστής Οσμάν Καβάλα υπέστη πολιτικό διωγμό, ο οποίος συνεχίζεται με την χθεσινή αυθαίρετη καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη.

Αυτό δεν πρέπει να περάσει.

Ο Δήμος Καβάλας θα ενώσει τη φωνή και τις δυνάμεις του με αυτές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα καλέσει επισήμως το τουρκικό κράτος και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αφήσουν ελεύθερο τον Οσμάν Καβάλα».