Συνταξιουχικά Σωματεία Καβάλας: Να βρεθούμε όλοι στο «ιερό πεζοδρόμιο» του αγώνα

Οι διοικήσεις των σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ- ΒΦΛ- ΟΑΕΕ- Δημοσίου- ΝΑΤ καλούν τα μέλη τους να παραβρεθούν στην κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Καπνεργάτη

Κάλεσμα προς όλα τα μέλη τους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Καπνεργάτη, την Κυριακή στις 11.30 το πρωί απευθύνουν με κοινή τους ανακοίνωση τα συνταξιουχικά σωματεία της Καβάλας (ΙΚΑ-ΒΦΛ-ΟΑΕΕ-Δημοσίου-ΝΑΤ).

Με το σύνθημα «κάποτε αλλάζουν οι καιροί, και οι ελπίδες των Λαών ξεσπάνε» οι διοικήσουν των σωματείων τονίζουν ότι οι συνταξιούχοι θα πρέπει να βρεθούν στο «ιερό πεζοδρόμιο» του αγώνα, κατά του πολέμου στην Ουκρανία και κατά της άγριας επίθεσης στα εισοδήματα και τα δικαιώματα τους.

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι στο δασάκι της Παναγούδας.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Κάποτε αλλάζουν οι καιροί, και οι ελπίδες των Λαών ξεσπάνε». Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες Συνταξιούχοι, με αυτό το σύνθημα για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τώρα, ακόμα ποιο μαζικά, ποιο αποφασιστικά, οι συνταξιούχοι πρέπει να βρεθούμε στο «ιερό πεζοδρόμιο» του αγώνα. Τόσο οι εξελίξεις με τον ληστρικό πόλεμο στην Ουκρανία και την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας, πόλεμο που οι Αμερικανό -Νατοϊκοί  ιμπεριαλιστές θέλουν να τον συντηρήσουν και να τον γενικεύσουν.

Όσο και η άγρια επίθεση στα εισοδήματα και τα δικαιώματα μας, που ο πόλεμος αποτέλεσε αφορμή γενίκευσης ώστε να διατηρηθούν και να αυξηθούν τα κέρδη των καπιταλιστών επιβεβαιώνουν ότι:

– Το δικαίωμα το δικό μας, των παιδιών μας και των εγγονιών μας να ζούμε σε έναν κόσμο ασφαλή και ειρηνικό, να έχουν όλοι και όλες δικαίωμα στην εργασία και από αυτήν να ζουν αξιοπρεπώς, το δικαίωμα των συνταξιούχων, των εργαζόμενων, των νέων παιδιών να απολαμβάνουν τα επιτεύγματα της επιστήμης, της τεχνικής, του πολιτισμού, του αθλητισμού δεν χωράνε στο άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα τους που έχει για θεό το καπιταλιστικό κέρδος.

– Δεν υπάρχουν σωτήρες για να μας σώσουν. Η αστική τάξη της χώρας έχει επιβάλει και εξασφαλίσει την ουσιαστική στήριξη των συμφερόντων της από τα αστικά κόμματα, όχι μόνο στα λεγόμενα μεγάλα στρατηγικής σημασίας ζητήματα όπως την ένταξη στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε, την συμμέτοχη στον πόλεμο, αλλά και σε επιμέρους ζητήματα της καθημερινότητας μας, όπως η μείωση και το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, στην ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση την ηλεκτρικής ενέργειας, στην απολιγνητοποιήση , στην υγεία, στην παρέμβαση για την ληστεία με την ακρίβεια τόσο όσο επιτρέπουν η ευρωπαϊκή ένωση και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στο αλυσόδεμα του εργατικού – λαϊκού κινήματος με ένα πλέγμα νόμων και αντιλαϊκών ρυθμίσεων που είναι διαχρονικό έργο όλων των κυβερνήσεων.

Μοναδική ελπίδα οι αγώνες μας. Αυτοί που καθυστέρησαν παρεμπόδισαν, απέτρεψαν αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος μας. Αυτοί που μπορούν και ας μοιάζουν όλα δύσκολα και αμετάβλητα, να φέρουν τα πάνω κάτω, να ανοίξουν τον δρόμο σε μια άλλη ποιο δίκαιη κοινωνία που αξίζει σε μας στα παιδιά και τα εγγόνια μας.

– Όλοι και όλες στη συγκέντρωση για να σταματήσει τώρα ο ληστρικός πόλεμος
– Για να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής και των εισοδημάτων μας
Ζήτω η 1η Μάη».