Θόδωρος Μουριάδης: 136 χρόνια μετά το Σικάγο, τα κοινωνικά κεκτημένα βρίσκονται σε διαρκή αμφισβήτηση

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Αν και περάσαν 136 χρόνια από την Πρωτομαγιά του Σικάγο, με την ανθρωπότητα να κάνει σημαντικά βήματα προόδου σε πολλούς τομείς, εντούτοις, ακόμη τα κοινωνικά κεκτημένα βρίσκονται σε διαρκή αμφισβήτηση.

Τα εργασιακά δικαιώματα στη χώρα μας περικόπτονται και η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Πέρασαν περισσότερα από 10 χρόνια, που οι εργαζόμενοι ήταν και παραμένουν υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουν τις οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις, όπως και την πανδημία που επιδείνωσε την ήδη αρνητική κατάσταση.

Επιπλέον, στις μέρες μας, ένας ακόμη πόλεμος, αν και μακριά από την χώρα μας, στοιχειώνει την καθημερινότητά μας, εκμηδενίζοντας τα εργατικά εισοδήματα.

Τούτη τη μέρα ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας για συνεχή προσπάθεια στήριξης της κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευάλωτων συμπολιτών μας, πιστεύοντας ότι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί χρέος η άμβλυνση των συνεπειών της κρίσης.

Επιπλέον, παραμένουμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Καβάλα, θεωρώντας ότι είναι πρωταρχικό μέλημά μας η υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των συνδημοτών μας απέναντι σε όσους τα επιβουλεύονται».

Θεόδωρος Μουριάδης
Δήμαρχος Καβάλας