Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η τελευταία συνάντηση με τον απερχόμενο Πρέσβη των ΗΠΑ

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντηση «χρέωσε» στον Geoffrey Pyatt το υψηλό επίπεδο της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον απερχόμενο Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρυ Πάιατ (Geoffrey Pyatt).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Χαρδαλιάς, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Ο Υπουργός ανέδειξε τη μείζονα και κομβική συνεισφορά του Πρέσβυ κ. Πάιατ, η οποία οδήγησε σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο την στρατηγική αμυντική σχέση Ελλάδος και ΗΠΑ.

Τόνισε επίσης ότι η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και τα δύο Πρωτόκολλα Τροποποίησής της, θωρακίζουν και τις δύο χώρες και αντανακλούν την κοινή θέληση τους να περιφρουρούν και να προστατεύουν αμοιβαίως την ασφάλειά τους, να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και απειλές και να οικοδομήσουν περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης παρέθεσε, επίσης, αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τιμήν του αποχωρούντος Πρέσβυ κ. Πάιατ.