Συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ [φωτογραφίες]

Νίκος Παναγιωτόπουλος και George James Tsunis επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδας και ΗΠΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 συνάντηση με τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζωρτζ Τζέιμς Τσούνης (George James Tsunis). Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τις συνομιλίες που έλαβαν χώρα σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, αναδείχθηκε το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδας και ΗΠΑ, η οποία εδράζεται σε κοινές αξίες και ισχυρή φιλία μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η σημασία της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και ο ρόλος της Ελλάδας ως σταθερού, αξιόπιστου και διαχρονικού συμμάχου των ΗΠΑ για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Συζητήθηκαν, επίσης, η κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή και υπογραμμίστηκε η ανάγκη πλήρους σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας, ως θεμελιώδους προϋπόθεσης για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και συνεργασίας.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε, επίσης, ο σημαντικός ρόλος της ομογένειας στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.