ΚΚΕ Καβάλας: Ο Δήμος Καβάλας μπαίνει σε ρόλο «σερίφη»

Ανακοίνωση-καταγγελία της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας για την εξαφάνιση από την πόλη πολιτικού υλικού για την επίσκεψη του ΓΓ του κόμματος στη Ξάνθη

Την έντονη αντίδραση της Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ της Καβάλας προκάλεσε η απόφαση του Δήμου Καβάλας να αφαιρέσει από τους δρόμους της πόλης πολιτικό υλικό του κόμματος που ενημέρωνε τον κόσμο για την συγκέντρωση που θα γίνει στην Ξάνθη, στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το ΚΚΕ Καβάλας κατηγορεί το Δήμο Καβάλας ότι μπαίνει στο ρόλο του σερίφη και θεωρεί προσχηματική την επίκληση της περιβαλλοντικής μόλυνσης που χρησιμοποιεί.

Ακολουθεί η καταγγελία της τομεακής επιτροπής ΚΚΕ Καβάλας

«Άψογα τα αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά του Δήμου Καβάλας»

«Ο δήμος Καβάλας, επιδεικνύοντας άψογα αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά, μέσα σε ένα πρωινό, οργάνωσε και συντόνισε όλον εκείνον τον μηχανισμό, προκειμένου να εξαφανίσει από την πόλη όλη την προσπάθεια ενημέρωσης για τη συγκέντρωση στην Ξάνθη, που διοργανώνει την Κυριακή 15 Μάη στις 11 το πρωί η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Είναι, άλλωστε, πάγια η τακτική του δήμου, με πρόφαση τις περιβαλλοντικές ανησυχίες, να μπαίνει σε ρόλο «σερίφη» και να προσπαθεί να καθαρίσει την περιοχή από την «περιβαλλοντική μόλυνση» που προκαλεί η αφίσα του ΚΚΕ.

Η στάση αυτή, βέβαια, του δήμου δεν είναι ίδια για όλες τις περιπτώσεις. Αν στην αφίσα υπάρχουν χορηγοί και υπογράφουν «ντόπιοι ευεργέτες», τότε αυτές οι ενέργειες είναι ευπρόσδεκτες, θεμιτές και έχουν τις ευλογίες του.

Αποκαλύπτεται, λοιπόν, ο ρόλος που καλείται να παίξει ο δήμος Καβάλας και συνολικά η Τοπική Διοίκηση στην προώθηση των σχεδίων που έχουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και μονοπώλια για την περιοχή, σε συνθήκες μετατροπής της σε ΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα. Ακόμα και η αφίσα της συγκέντρωσης του ΚΚΕ είναι πρόβλημα για αυτούς, τους χαλάει την εικόνα.

Γίνεται φανερό ότι ο δήμος της Καβάλας, αλλά και το σύνολο όλου του «επιτελικού κράτους», και ικανό είναι και δυνατότητες έχει. Απλά αυτές οι ικανότητες δεν έχουν καμία σχέση με την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με τη λαϊκή ευημερία. Δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με την κατάσταση των πεζοδρομίων, των πάρκων και των παιδικών χαρών της πόλης. Το «νέφτι» μπαίνει όταν πρέπει να αποσιωπηθεί η φωνή του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, η φωνή του ΚΚΕ.

Τους το λέμε για μια ακόμα φορά: να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις ψευδεπίγραφες «περιβαλλοντικές ευαισθησίες» όλοι αυτοί που αποδέχονται την αποψίλωση των δημοτικών υπηρεσιών όπως αυτή της καθαριότητας από προσωπικό και μέσα. Όλοι αυτοί που έχουν μετατρέψει σημεία της πόλης σε άτυπες «χωματερές», που ετοιμάζονται για ένα ακόμα περιβαλλοντικό έγκλημα στην ανατολική Καβάλα με τη νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων που δεν αποκλείει την καρκινογόνα καύση (κατά δήλωση του ίδιου του Δημάρχου «να σταματήσει το θέμα να είναι ταμπού»!!!). Που για αυτούς καθαριότητα στην πόλη υπάρχει όσο αυτή αποτελεί ανταποδοτική υπηρεσία που φέρνει κέρδη στους επιχειρηματίες, με το λαό να χρυσοπληρώνει τις υπέρογκες κάθε χρόνο αυξήσεις της ΔΙΑΜΜΑΘ!

Πολύ περισσότερο να σταματήσουν να κουνούν το δάχτυλο στο ΚΚΕ που γνωρίζουν και τις πολιτικές τους θέσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την πρακτική του το ίδιο να αποκαθιστά την όποια πρόσκαιρη επιβάρυνση από τα μέσα πολιτικής επικοινωνίας που χρησιμοποιεί.

Δε θα τους περάσει.

Καλούμε όλους τους φίλους του Κόμματος, κάθε έντιμο άνθρωπο του λαού, να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να πλαισιώσουν μαζικά τις δραστηριότητες της επίσκεψης του ΓΓ στην περιοχή, όπως τη συνάντηση με τους εργαζόμενους των πετρελαίων και των λιπασμάτων το Σάββατο στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, τη συνεστίαση στο κέντρο «Γυαλός» το Σάββατο στις 9μμ και τη συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης».