ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μαζική η προσφυγή και στις κάλπες της Καβάλας. Παράταση στην ψηφοφορία [φωτογραφίες]

Με διπλασιασμό των νέων μελών και με περισσότερους από 120.000 ψηφοφόρους μέχρι το απόγευμα οι εσωκομματικές εκλογές του κόμματος-Εκατοντάδες οι ψηφοφόροι και στην Καβάλα

Μαζική προσέλευση κόσμου και ουρές σε εκλογικά τμήματα παρατηρήθηκαν κατά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την Κυριακή 15 Μαΐου 2022.

Το ειδικό πληροφοριακό σύστημα της Κουμουνδούρου κατέγραψε απογευματινή επάνοδο στις κάλπες, αφού ο μέσος όρος εγγραφών ανά λεπτό υπολογίζεται στις 200 πανελλαδικά. Με αυτά τα δεδομένα, εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός ψήφων έχει ήδη υπερβεί το απόγευμα τις 120.000, γι’ αυτό και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» στην παράταση της εκλογικής διαδικασίας μέχρι τις 21:00, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να κλείσουν στις 20:00.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει ήδη διπλασιάσει τα μέλη του και ενώ η ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα όλης της χώρας συνεχίζεται.

Οι υποψήφιοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

Στο εκλογικό κέντρο της Καβάλας, στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» προσήλθαν εκατοντάδες φίλοι του κόμματος και μέχρι τις 15:00 είχαν ψηφίσει περί τα 400 άτομα, ενώ οι υποψήφιοι από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν 5:

  • Κώστας Μορφίδης
  • Λασκαρίνα Διακουμή
  • Βασίλης Τραϊφόρος
  • Ιωάννης Χατζηκωνσταντίνου
  • Ζωή Χωματά

Σε δηλώσεις του ο πρώην βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης επεσήμανε ότι «το μήνυμα στέλνεται και θα ολοκληρωθεί η αποστολή του μηνύματος. Είναι εντυπωσιακή η προσέλευση νέων μελών, η σχέση είναι τρία προς ένα. Δηλαδή για την κάλπη του προέδρου έχουμε τρεις ψήφους, για δε την κάλπη της Κεντρικής Επιτροπής μία ψήφος, που σημαίνει ότι υπάρχει πολλαπλασιαστική δύναμη της βάσης της κομματικής και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνεται. Είναι ένα μήνυμα που υπαγορεύεται από τις κοινωνικές συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί από την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, μία πολιτική που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία σημαδεμένη κοινωνική τράπουλα».

Από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης επεσήμανε: «Επιλέξαμε αυτή η διαδικασία να γίνει ανοικτά, ώστε όποιος πολίτης ήθελε μπορούσε να έρθει και να ψηφίσει για τον πρόεδρο που ως μόνος υποψήφιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Η συμμετοχή αυτή στέλνει ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση που τη θέτει προ των ευθυνών της απέναντι σε αυτήν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα που είναι η διαχείριση της πανδημίας, η ακρίβεια και το ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο μέρα με τη μέρα. Η κάλπη αυτή στέλνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη το μήνυμα “Φτάνει ως εδώ, παραιτηθείτε και πάτε σε εθνικές εκλογές”. Ο κόσμος, όπως λέμε, θα στείλει τον λογαριασμό σε αυτούς και το σλόγκαν είναι ένας τρόπος για να καταλάβουν ποιος είναι ο λογαριασμός της πολιτικής τους. Όλα αυτά θα φανούν, γιατί ξεκινά ένας χρόνος για τις επόμενες εκλογές. Εμείς δηλώνουμε έτοιμοι και λέμε πως η συμμετοχή στις εκλογές είναι το κλειδί».