Ν. Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα δεν αποδυναμώθηκε αμυντικά ούτε στο ελάχιστο βοηθώντας την Ουκρανία

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε σχετικά με την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, μετά από ερώτηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την κοινή δήλωση που έκαναν οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. κ. Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας και ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος σχετικά με την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, απάντησε ότι είναι υποχρέωση όλων των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσουν τη χώρα, μέσα από τα αμυντικά τους αποθέματα, όμως σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν αποδυναμώθηκε αμυντικά ούτε στο ελάχιστο.

«Η Ελλάδα όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία. Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα Κράτη-Μέλη της Ε. Ε. που πράττουν το ίδιο», τόνισε ο Υπουργός με δήλωσή του.