«Ερωτήσεις άνευ σημασίας»: Ο Κωστής Σιμιτσής ανταπαντά στην Αναστασία Ιωσηφίδου για την Καλαμίτσα

Δηκτική δήλωση του πρώην Δημάρχου στις αιτιάσεις της δημοτικής συμβούλου για την εκμετάλλευση της ακτής με «μπηχτές» για «λωποδυτάκους», «αλεπούδες» και... «παζάρια»!

Οπρώην Δήμαρχος Καβάλας και νυν Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ Κωστής Σιμιτσής δημοσιοποίησε στις 29 Μαΐου 2022 «12 Ερωτήσεις και απαντήσεις για την Καλαμίτσα», θέτοντας μία σειρά νομικών -και όχι μόνον- ζητημάτων για το θέμα της διεκδίκησης της ακτής από τον Δήμο Καβάλας [διαβάστε το κείμενο του κ. Σιμιτσή πατώντας εδώ].

Μια μέρα μετά, η δημοτική σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Αναστασία Ιωσηφίδου απάντησε στο άρθρο Σιμιτσή με 12 συν… μία ερωτήσεις και απαντήσεις για την Καλαμίτσα [διαβάστε την απάντησή της πατώντας εδώ].

Ο πρώην Δήμαρχος επανέρχεται στο θέμα «για τελευταία φορά», κάνοντας λόγο για «ερωτήσεις άνευ σημασίας» από την πλευρά της δημοτικής συμβούλου και δηλώνει πως αφήνει όσους πιστεύουν ότι ο Δήμος Καβάλας θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν… «λωποδυτάκος» στην κρίση του αναγνώστη.

Διαβάστε την ανταπάντηση Κωστή Σιμιτσή στην Αναστασία Ιωσηφίδου.

Ερωτήσεις άνευ σημασίας

«Ομολογώ πως δεν κατάλαβα πολλά από το… απαντητικό  ερωτηματολόγιο της δημοτικής συμβούλου κ. Α. Ιωσηφίδου. Ίσως φταίει η βιασύνη, που είναι πάντοτε κακός σύμβουλος. Θα περιοριστώ λοιπόν μονάχα στην τελευταία ερώτησή της (τη «συν 1»). Δεν ξέρω «τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι». Ούτε ποια είναι η αλεπού. Θα πρέπει λοιπόν να μας ενημερώσει εκείνη εφόσον γνωρίζει από παζάρια.

Το σημείωμα δεν εισφέρει ούτε ένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την παραμικρή υποψία πως η ακτή Καλαμίτσας θα μπορούσε να ανήκει κατά κυριότητα στον Δήμο Καβάλας. Κρίμα, γιατί οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν πολύτιμη. Θα δικαιολογούσε την εμμονή, τους υπαινιγμούς, την κραυγαλέα αντιπολιτευτική στάση. Θα βοηθούσε και όσους αποφαίνονται ότι ο Δήμος έπρεπε να επιμείνει πως είναι κύριος του ακινήτου (χωρίς να κομίζουν ούτε ένα επιχείρημα).

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Δήμος Καβάλας μπορεί να συμπεριφέρεται σαν λωποδυτάκος. Να μην αίρεται στο ύψος του θεσμού αλλά να εξευτελίζεται μπερδεύοντας, αν είναι δυνατό, τους δικαστές με ψέματα και μπαγαποντιές. Να πηγαίνει στα δικαστήρια κι όπου κάτσει η μπίλια.

Τους αφήνω στην κρίση του αναγνώστη.

Δεν επανέρχομαι στα νομικά ζητήματα, εκτός από μια απορία μου για τη χρησικτησία: υπάρχει έστω και μια από τις προϋποθέσεις του Ν. 3127/2003 που θα μπορούσε να επικαλεστεί ο Δήμος Καβάλας προκειμένου να θεμελιώσει χρησικτησία στο ακίνητο της Καλαμίτσας;

Τέλος, παρατηρώ μια μετατόπιση της επιχειρηματολογίας εναντίον της συμφωνίας για την παραχώρηση της Καλαμίτσας στον Δήμο. Από εκεί που η άρνηση αφορούσε κυρίως το νομικό σκέλος σιγά – σιγά μεταφέρεται στην κατάσταση των εγκαταστάσεων, που είναι «σάπιες και εντελώς ασύμφορες και κατέστρεψαν την παραλία μετατρέποντάς την σε έναν μη χρηστικό τσιμεντένιο όγκο, που τίποτα δεν μπορεί να προσφέρει πλέον στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης». Είμαι σίγουρος πως ελάχιστοι Καβαλιώτες βλέπουν αυτή την εικόνα. Κι ακόμη λιγότεροι συμμερίζονται την άποψη ότι το πρότυπο της τουριστικής και ποιοτικής ανάπτυξης είναι σήμερα η αλάνα της Ηρακλίτσας και οι αμμόλοφοι της Περάμου».