«Αφιέρωμα» της Hurriyet στον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ενοχλήθηκε η Τουρκία από τις τελευταίες δηλώσεις του

Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για «απεριόριστο θράσος» του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας με αφορμή τα όσα είπε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ MANIFESTO»-Τι αναφέρει η τουρκική εφημερίδα

Με τίτλο «Απεριόριστο θράσος από τον Έλληνα Υπουργό» η τουρκική εφημερίδα Hurriyet «αφιερώνει» άρθρο στον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, με αφορμή τα όσα είπε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ MANIFESTO» [διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας].

Οι Τούρκοι φαίνονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τη δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου ότι «Αν η Τουρκία αποτολμήσει στρατιωτική εμπλοκή ξέρει το βαρύ κόστος που θα πληρώσει» και εκεί επικεντρώνεται κυρίως το άρθρο της Hurriyet, η οποία καταφέρεται προσωπικά στον Καβαλιώτη Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα

Σε ένα περιβάλλον όπου τα σχοινιά ήταν τεταμένα στη γραμμή Αθήνα-Άγκυρα, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι εάν η Τουρκία επιχειρούσε ένοπλη εμπλοκή, θα πλήρωνε βαρύ τίμημα.

Στην ομιλία του στην ελληνική εφημερίδα Manifesto, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «έδειξαν τις δυνατότητές τους ως αποτρεπτική δύναμη» στην κρίση “Oruç Reis” το καλοκαίρι του 2020 στην Ανατολική Μεσόγειο και αναφερόμενος στην Τουρκία, «Η άλλη πλευρά πήρε το μήνυμα. Το δυναμικό μας αποθαρρύνει την άλλη πλευρά από το να επιχειρήσει μια στρατιωτική εμπλοκή. Γνωρίζουν το βαρύ τίμημα που θα πρέπει να πληρώσουν», είπε.

Δηλώνοντας ότι οι εντάσεις δεν ωφέλησαν καμία πλευρά, ο υπουργός είπε: «Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι πάντα σε εγρήγορση, έτοιμες και αποφασισμένες. Διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό να αισθάνεται ασφαλής. Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο», είπε.

Όταν ρωτήθηκε τι σημαίνει για τις τουρκοελληνικές σχέσεις η δήλωση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «Δεν υπάρχει Μητσοτάκης για μένα», ο Παναγιωτόπουλος έδωσε την εξής απάντηση: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική πολιτική διοίκηση το κάνει αυτό. Ο Μητσοτάκης έδειξε ότι δεν θα ερχόταν σε ρητορικά παιχνίδια και δεν θα έπεφτε σε παγίδες. Δεν είμαστε το κόμμα που κόβουμε τα κανάλια επικοινωνίας. Ωστόσο, ο διάλογος είναι ασυμβίβαστος με την προσβλητική ρητορική και την προκλητική συμπεριφορά. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας πρέπει να γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο σταθερότητας στην περιοχή και δεν κάνει καμία μείωση στην προστασία των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

Δείτε [εδώ] το τουρκικό δημοσίευμα