Οι Τούρκοι βλέπουν «τεράστιες αμερικανικές επενδύσεις» (και) στην Καβάλα!

Τουρκάλα δημοσιογράφος κάλεσε τους συμπατριώτες της να μην πηγαίνουν στα... στρατικοποιημένα νησιά της Ελλάδας, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά και τη Θάσο

Αμερικανικές επενδύσεις και μάλιστα… τεράστιες «ανακάλυψαν» Τούρκοι δημοσιογράφοι, αποδίδοντας και εκεί το γεγονός ότι η Ελλάδα «πήρε αέρα», όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του CNN Tuk, μια ακόμη ψηφίδα στο «κρεσέντο» δημοσιευμάτων και πολιτικών δηλώσεων της γείτονος ενάντια στην Ελλάδα.

Η δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet και του CNN Turk, Hande Fırat, παρουσίασε, μάλιστα, έναν… χάρτη με τις περιοχές στις οποίες επενδύουν οι Αμερικάνοι στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα, σχολίασε ότι «οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν στην Ελλάδα όλα τα κεφάλαια και τις επενδύσεις τους», ενώ πρόσθεσε ότι «η Άγκυρα με τίποτα δεν πιστεύει πως αυτό συμβαίνει για τη Ρωσία».

«Οδηγία» να μην πηγαίνουν στα… στρατικοποιημένα ελληνικά νησιά, μεταξύ αυτών και στη Θάσο

Επιπρόσθετα, η Hande Fırat παρουσίασε έναν ακόμη χάρτη με τα «στρατικοποιημένα νησιά» της Ελλάδας, στα οποία η Τουρκία, σύμφωνα με τη λογική των πολιτικών ιθυνόντων της, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία, βάζοντας στο «κάδρο» και τη Θάσο, ενώ προέτρεψε τους συμπολίτες της «έστω για φέτος, τα χρήματά σας να τα ξοδέψετε στην Τουρκία. Μην ξοδεύετε τα χρήματά σας στους Έλληνες. Κάνουμε έκκληση».

Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω παρουσιάστρια-δημοσιογράφος είναι εκείνη η οποία τη νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ταγίπ Ερντογάν σε ζωντανή σύνδεση.

Το απόσπασμα των παραπάνω δηλώσεων στο CNN Turk παρουσιάστηκε και στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Καλημέρα» και μπορείτε να το δείτε εδώ.