Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης: Και επίσημα διεκδικητής του Δημαρχιακού θώκου της Καβάλας [φωτογραφίες]

Ο νυν Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Καβάλας και τους λόγους που τον οδήγησαν στο να το αποφασίσει-Ποια στελέχη της ΝΔ έδωσαν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου

Στον ενάμιση χρόνο που μένει έως τις εκλογές, «θέλω να ενωθούμε όλοι μαζί στον αγώνα που θα κάνει τον Δήμο μας, τον Δήμο του αύριο, τον Δήμο που μας αξίζει», είπε στη συνέντευξη Τύπου-εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για Δήμαρχος Καβάλας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης. Ο ίδιος ευχαρίστησε θερμά το πλήθος που βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2022 στο Vranas Resort, εξηγώντας πως «πραγματικά δεν το περίμενα» και τονίζοντας ότι «η συγκέντρωση αυτή έγινε χωρίς να προσκληθεί κανείς, αλλά κυκλοφορώντας από στόμα σε στόμα».

Στην εκδήλωση βρέθηκε πλήθος κόσμου και αρκετά στελέχη της ΝΔ κυρίως από την αυτοδιοίκηση, όπως οι Μπάμπης Δράκος, Γιώργος Τσαλουχίδης, Μέναδρος Μαρινάκης, Παύλος Γεωργιάδης, Δημήτρης Ρέμμος, Βάσω Παπουτσή-Μήττα, Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, Μπάμπης Κουφατζής, Ανέστης Τσουρουκίδης, αλλά και οι γιατροί με… θεσμικό ρόλο στο Νοσοκομείο, όπως οι Χάρης Τριανταφυλλίδης και Βαγγέλης Καμπουρίδης.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στη διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου

Ο ίδιος εξήγησε πως η σκέψη του να διεκδικήσει τον Δήμο ξεκίνησε πριν ενάμισι χρόνο από συζητήσεις με συντοπίτες για τα πολιτικά δρώμενα της πόλης με την κοινή διαπίστωση ότι κάτι δεν πηγαίνει σωστά, ότι η πόλη μας τα τελευταία χρόνια «δεν έχει τη θέση που της αξίζει και δε διαδραματίζει τον ρόλο που της πρέπει». Πρόσθεσε πως παρατηρούσαν ότι οι υποσχέσεις των υποψηφίων έμεναν στα χαρτιά ή ανολοκλήρωτες, τονίζοντας πως «δε βελτιώθηκε η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής του καθενός μας και δεν υπήρχε σαφής οριοθέτηση των στόχων του Δήμου μας για το μέλλον».

«Η ευθύνη δε βαραίνει μόνον τις πλάτες των τοπικών αρχόντων, βαραίνει τον καθένα μας ξεχωριστά»

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Δήμος μας είναι ένας από τους ομορφότερους της Ελλάδος, έχει μία ομορφιά όμως, που μας έχει επαναπαύσει» είπε με νόημα, «σε σημείο που δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να προωθήσουμε αυτήν την εικόνα σε όφελος όλων», συμπληρώνοντας ότι «η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τις πλάτες των τοπικών αρχόντων, βαραίνει τον καθένα μας ξεχωριστά που επέλεξε να δραστηριοποιείται κοινωνικά, οικονομικά και επαγγελματικά στην πόλη. Τα καθημερινά προβλήματα που έχουμε δεν είναι δικαιολογία για την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι άμεση ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση του δημότη με τον Δήμο μας. Να μετουσιώσουμε σε πράξεις την αγάπη που έχουμε για την Καβάλα και να δημιουργήσουμε με ρεαλισμό, με πρόγραμμα και με όραμα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας εποχής με τις ιδέες μας και με αποφασιστικότητα στις πράξεις μας να σχεδιάσουμε από κοινού το μέλλον του Δήμου μας», σημείωσε.

«Δημότες που θα πολεμήσουν για τα ιδανικά και τα πιστεύω τους, που να μην κοιτάζουν τη βολή τους»

«Πρέπει να θέσουμε πολύ ψηλά τον πήχη, να συνεργαστούμε και να μοιράσουμε ισομερώς τις δυνάμεις μας σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας που μας αφορούν», τόνισε και συνέχισε, εξηγώντας ότι «κανείς δε περισσεύει σε μία πόλη που προοδεύει ως ένας κρίκος στην αλυσίδα της ευημερίας του Δήμου. Επιθυμία μου είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να συσπειρώσω όλους τους δημότες που δεν αρκούνται, όπως διοικείται ο Δήμος, που δε συμβιβάζονται με ημίμετρα, δημότες που είναι διατεθειμένοι να πολεμήσουν για τα ιδανικά και τα πιστεύω τους, ανθρώπους που να μην κοιτάζουν τη βολή τους, να μην αφήνουν τους άλλους να παίρνουν αποφάσεις ερήμην τους. Όσα δεν μας αρέσουν, επιτρέψαμε να συμβούν με τη ψήφο ή τον ωχαδερφισμό μας, ο Δήμος δε μπορεί να είναι υπόθεση ενός μόνον ανθρώπου, πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων που να αγωνίζονται για σαφή συγκεκριμένη και διακριτή πρόταση».

«Πρώτα από όλα έχω πολιτική ταυτότητα και όχι μόνον κομματική»

«Η διοίκηση του Δήμου πρέπει να είναι επίτευγμα της σύνθεσης ιδεών, πολιτικών θέσεων και της συνεργασίας των δημιουργικών δυνάμεων, ανθρώπων που είναι οι καλύτεροι του είδους τους. Είμαι μπροστά σας ως υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας για να αγωνιστώ και να προσφέρω ό,τι το καλύτερο μπορώ, για να διεκδικήσω τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και χωρίς αγκυλώσεις. Προφανώς, γιατί πρώτα από όλα, έχω πολιτική ταυτότητα και όχι μόνον κομματική, γνωρίζετε όλοι άλλωστε σε ποιον χώρο ανήκω. Λαμβάνοντας αυτή την απόφαση, η πολιτική ταυτότητα είναι το κυρίαρχο. Για ‘μένα ο Δήμος είναι υπόθεση ζωής για να κάνουμε μαζί έργα ουσίας, για να έχουμε τον Δήμο που μας αξίζει. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τον χρόνο που έχουμε μπροστά μας δημιουργικά, να σκεφτούμε τα λάθη του παρελθόντος και να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να τα αποφύγουμε από ‘δω και στο εξής, να μην καλλιεργήσουμε κλίμα πόλωσης».

«Η συνεργασία δυνάμεων δεν επέρχεται με τη διανομή ρόλων ανάμεσα σε πρωταγωνιστές»

«Ο καθένας από ‘σας καταλαβαίνει πολύ καλά τι γίνεται σήμερα, μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση, μπορεί να δει τις προθέσεις και τις θέσεις μας. Η πολυπόθητη ενότητα και το κλίμα συνεργασίας δε θα πρέπει να είναι ευχολόγιο, αλλά αποτέλεσμα σύγκλισης απόψεων. Η συνεργασία δυνάμεων όμως δεν επέρχεται με τη διανομή ρόλων ανάμεσα σε πρωταγωνιστές, δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος ρόλος, δεν υπάρχει τάξιμο θέσης για να επέλθει η συσπείρωση, κάτι τέτοιο είναι μακριά από τον αξιακό μου κώδικα, απέχει πολύ από τα ιδανικά μου. Ως υποψήφιος Δήμαρχος θα κατέβω έχοντας στο πλάι μου ανθρώπους από εσάς, ανθρώπους σαν εσάς, με εμπειρία ζωής και επιστημοσύνη. Με όραμα, σχέδια και θέληση να εκφράσουν τις σύγχρονες απαιτήσεις στην Αυτοδιοίκηση, με ανθρώπους που ξέρουν να δουλεύουν, ειλικρινείς και ανιδιοτελείς. Ζητάω από τις Καβαλιώτισες και τους Καβαλιώτες στον ενάμιση χρόνο που έχουμε μέχρι τις δημοτικές εκλογές να ενωθούμε όλοι μαζί στον αγώνα που θα κάνει το Δήμο μας, τον Δήμο του αύριο, τον Δήμο που μας αξίζει. Θέλω να πιστεύω ότι θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας, είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Κλειτσιώτης.