Ολιγόλεπτη συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του [βίντεο, φωτογραφίες]

Ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας από τότε που ξεκίνησε η περίοδος των έντονων τουρκικών προκλήσεων-Τι ζήτησε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας και γιατί ο Ακάρ «επιδίωξε» τη συνάντηση

Όρθιοι και για πέντε λεπτά συναντήθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τούρκος ομόλογός του, Χουλουσί Ακάρ, στις Βρυξέλλες, στην πρώτη συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας από τη στιγμή που ξεκίνησε η περίοδος των έντονων τουρκικών προκλήσεων.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε στον Τούρκο ομόλογό του πως για να γίνουν βήματα μπροστά πρέπει να σταματήσουν οι εντάσεις, οι προκλήσεις και οι λεκτικές επιθέσεις.

Από αυτή τη σύντομη συνομιλία, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, φάνηκε ότι ο Χουλουσί Ακάρ επεδίωκε τη συνάντηση αυτή για να διαπιστώσει το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική πλευρά, εν μέσω των προκλήσεων από Τούρκους αξιωματούχους.

Σημειώνεται ότι και στην τρέχουσα συγκυρία, όπου οι ελληνοτουρκικές σχέσεις περνούν μια περίοδο κρίσης, ο μοναδικός δίαυλος επικοινωνίας των δύο χωρών είναι οι επαφές του Έλληνα Υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ.

Δείτε βίντεο με τη συνάντηση των δύο αντρών