Φίλιππος Αναστασιάδης: Ενωμένοι διεκδικούμε αποφασιστικά τη δίκαιη αποζημίωση των αγροτών

Κατάμεστο το «Φρίξος Παπαχρηστίδης» από αγρότες που βλέπουν το βιός τους να αφανίζεται (και) από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ζητούν γενναία στήριξη από το κράτος, καθώς ήδη βρίσκονται στο «και πέντε» της επιβίωσής τους

Ευρεία σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη την οποία συγκάλεσε ο Δήμος Παγγαίου και ο Δήμαρχος, Φίλιππος Αναστασιάδης, μετά τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές στον πρωτογενή τομέα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το αμφιθέατρο ήταν κατάμεστο από αγρότες από τις πληγείσες περιοχές, οι οποίοι βλέπουν το βιός τους να αφανίζεται (και) από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ζητούν άμεση και γενναία στήριξη από το κράτος, καθώς ήδη βρίσκονται στο «και πέντε» της επιβίωσής τους.

Το «παρών» έδωσαν επίσης οι βουλευτές Καβάλας με τη ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης και Γιάννης Πασχαλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και του ΕΛΓΑ, οι οποίοι τα… άκουσαν και περισσότερο από όλους για τις αποζημιώσεις.

«Σήμερα στείλαμε, με μια πρωτοφανή και συγκινητική συνάντηση στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης», ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πως ενωμένοι διεκδικούμε αποφασιστικά τη δίκαιη αποζημίωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεών μας για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και πολλά επίκαιρα, αλλά και διαχρονικά θέματα που αφορούν την αγροτική κοινότητα της περιοχής μας», σχολίασε ο Δήμαρχος Παγγαίου.