Το Βήμα: Ο Παναγιωτόπουλος πίεσε τον Ντογιάκο για τη σύλληψη του εμπρηστή της Θάσου!

Τι αναφέρει η Στήλη «Βηματοδότης» για τη συνάντηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με τον Καβαλιώτη υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο που «έφερε» τη σύλληψη του 65χρονου κατηγορούμενου για τους εμπρησμούς στην Ποταμιά

Στην Τήνο, το Δεκαπενταύγουστο, υπήρξε, αμέσως μετά την περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, μια συνάντηση την οποία ελάχιστοι την είχαν αντιληφθεί. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος (ο οποίος εξετάζει τις υποθέσεις πώς διέρρευσαν στοιχεία για τις υποκλοπές) συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Όχι, η συνάντηση δεν είχε σχέση με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων, είχε όμως σχέση με την παρακολούθηση ενός… υπόπτου για εμπρησμό. Του ύποπτου για την πυρκαγιά της Θάσου.

Είχε προηγηθεί ένα τηλεφώνημα του υπουργού προς τον αστυνόμο της περιοχής με το οποίο του «διοχέτευσε» μια πληροφορία που γνώριζε ήδη όλο το νησί. Ποια ήταν αυτή; Ό,τι ένας τύπος «θρασύς, επιθετικός και βίαιος», πιθανόν να έβαλε τη φωτιά και του ζήτησε να μην καθυστερήσει τις ανακρίσεις (γιατί εάν αποδειχθεί ότι αυτός έβαλε τις φωτιές μπορεί να το ξανακάνει).

Μάλιστα, τον παρότρυνε να ασχοληθεί και με τον εμπρησμό, να συνεργαστεί με το ανακριτικό της Πυροσβεστικής και όχι μόνον να γράφει τους μαγαζάτορες στην καλοκαιρινή περίοδο.

Την επομένη στην Τήνο ο κ. Παναγιωτόπουλος πλησίασε τον κ. Ντογιάκο και του είπε τι είχε συμβεί και ποιον παρακολουθεί η Αστυνομία στη Θάσο. Το βράδυ όταν ο υπουργός επέστρεψε στην Αθήνα ο κ. Ντογιάκος τον ειδοποίησε ότι υπάρχει σύλληψη και ότι στην κατοχή του συγκεκριμένου ύποπτου βρέθηκαν όντως εργαλεία για εμπρησμό.

Ήταν ίσως η πρώτη συνεργασία Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με το υπουργείο Άμυνας που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Πηγή: tovima.gr