48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Καβάλα: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 στο πάρκο Φαλήρου

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 θα φιλοξενηθούν στο πάρκο Φαλήρου στην Καβάλα οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Η κεντρική ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο όπου θα μιλήσει το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη

  • 19:30 Συζήτηση για το εργατικό κίνημα με θέμα: «Ελπίδα οι αγώνες των εργαζομένων». Θα μιλήσουν: Νίκος Βογιατζίδης (πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΦΛ), Γιάννης Γιαγκίδης (πρόεδρος σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας), Μανώλης Κελαϊδάκης (πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στην Καβάλα Oil), Παναγιώτης Πολίτης (πρόεδρος σωματείου ΛΑΡΚΟ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ)
  • 20:30 Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο «Η μέρα εκείνη δε θα αργήσει…»
  • 21:30 Stand up comedy «και το όνομα αυτού» από τον Αριστοτέλη Ρήγα
  • 22:30 Λαϊκό γλέντι από τα «Πέριξ»

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

  • 20:00 Ροκ Συναυλία με τους “Sea Horse”. Συμμετέχουν: Ασκληπιός Ζαμπέτας (Τρύπες, Mushrooms, Ghost Note Project), Αλέξης Αποστολάκης (Blues Wire, Θ. Παπακωνσταντίνου-Λαϊκεδέλικα, αμέτρητα sessions), Nomik (Universal Trilogy, Sleepin Pillow, solo καλλιτέχνης), Βασίλης Βασιλόπουλος (Johnny Carbonaras, Super Stereo, Γκούλαγκ)
  • 21:00 Κεντρική ομιλία από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • 22:00 Μουσικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο: «Της ψυχής το παρακάτω» από την ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου, με τους Βαγγέλη Κορακάκη, Κώστα Θωμαΐδη, Δημήτρη Κανέλλο

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση με θέμα «Έλα με την ΚΝΕ! Στον αγώνα βρίσκεται η ελπίδα, στην Οργάνωση βρίσκεται η δύναμη!». Επίσης, θα λειτουργούν, όπως κάθε χρόνο, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», παιδότοπος με ξεχωριστό πρόγραμμα, γωνιά «Κόκκινου Αερόστατου», φοιτητικό στέκι, μαθητικό στέκι, καθώς και τουρνουά σκάκι με τη συμμετοχή του «Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας».