ΚΚΕ: Άθλια, προκλητική και παράνομη η σύλληψη του Γραμματέα της ΤΕ Καβάλας!

Η ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για την εισαγγελική παρέμβαση κατά του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο πάρκο Φαλήρου

Άδοξο τέλος είχε το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην πόλη της Καβάλας, αφού η διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε το διήμερο Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 στο πάρκο Φαλήρου έληξε με την παρέμβαση της Αστυνομίας!

Συγκεκριμένα, στις 00:35 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, υπήρξε καταγγελία για ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας και τα όργανα της Τάξης που βρέθηκαν στον χώρο σταμάτησαν τη συναυλία-αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο που βρίσκονταν σε εξέλιξη στη σκηνή του πάρκου Φαλήρου.

Μάλιστα, κατόπιν εντολής Εισαγγελέα η Αστυνομία συνέλαβε τον υπεύθυνο διοργάνωσης του Φεστιβάλ εν μέσω διαμαρτυριών των παρευρισκομένων.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η χθεσινοβραδινή σύλληψη του Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ, Κώστα Κουκούλα, με τις γελοίες αιτιολογίες της διατάραξης της κοινής ησυχίας και της απείθειας, λόγω των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, είναι ενέργεια άθλια, προκλητική και παράνομη.

Μάλιστα όλα αυτά συνέβησαν παρά το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Πάρκο Φαλήρου Καβάλας είχαν σχετική άδεια, διεξάγονται ανεμπόδιστα εδώ και χρόνια και επιπλέον πραγματοποιούνται σε ένα χώρο όπου υπάρχουν πλήθος καταστημάτων διασκέδασης με δυνατή μουσική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη από τις 23:00 το Λιμενικό και η Ασφάλεια Καβάλας ζητούσαν τη διακοπή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Στις 00:40 και παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είχε ήδη ολοκληρωθεί, το Λιμενικό συνέλαβε τον Γραμματέα της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Αδάμπα, όπως δηλώθηκε.

Είναι προφανές ότι η μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, τόσο στην Καβάλα όσο και σε όλη τη χώρα, ενοχλεί κάποιους. Όπως επίσης ενοχλεί η συμβολή και δράση ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στην Καβάλα.

Ματαιοπονούν όμως όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα βάλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ».