Γιάνης Βαρουφάκης στο Επιμελητήριο Καβάλας: Δεν μπορεί ο ΦΠΑ σε αυτή την χώρα να είναι πάνω από 15%

Επίσκεψη του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στο Επιμελητήριο Καβάλας μαζί με τον Βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και στελέχη του ΜέΡΑ25 Καβάλας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας και τον εκπρόσωπο από τη ΓΣΕΒΕΕ είχε ο Γραμματέας του EΓιάνης Βαρουφάκης μαζί με τον Βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και στελέχη του ΜέΡΑ25 Καβάλας.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου έθεσαν στο κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου στην Καβάλα με την ακρίβεια, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους πως παρά το καλοκαιρινό τουριστικό κύμα οι λογαριασμοί που έχουν αρχίσει να έρχονται είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποπληρωθούν. Τέλος οι άνθρωποι του Επιμελητηρίου έθεσαν και το ζήτημα της ανάγκης του εκσυγχρονισμού των υποδομών, αλλά και την δημιουργία ενός περιβάλλοντος φορολογικού και τραπεζικού ευνοϊκού για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την πλευρά του αναφέρθηκε κι αυτός στα ζητήματα της ακρίβειας και στην επιδότηση των ολιγαρχών από την Κυβέρνηση, αλλά και στις εθνικές υποδομές που δυστυχώς κι αυτές εκποιούνται σε ολιγάρχες, Έλληνες και ξένους. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ακόμα πως δεν μπορεί ο ΦΠΑ να είναι πάνω από 15% και πως δεν μπορεί οι τράπεζες να δανείζουν μόνο πολύ συγκεκριμένες και πολύ μεγάλες ολιγαρχικές εταιρείες, την ώρα που ο κόσμος έχει ανακεφαλαιοποιήσει αυτές τις τράπεζες πολλές φορές.

Πριν την συνάντηση είχε προηγηθεί συζήτηση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 με καταστηματάρχες και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου στην αγορά της Καβάλας.