Αποκάλυψη, 40 χρόνια μετά: Ο άνθρωπος που «καθοδηγούσε» τον Ανδρέα Παπανδρέου έχει σχέση με την… Καβάλα! [φωτογραφία]

Ο κρυφός αλλά καθοδηγητικός ρόλος που έχει παίξει ένας «δικός μας άνθρωπος» στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην πατρίδα μας

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 «βγαίνει» στις κινηματογραφικές αίθουσες όλης της χώρας η νέα, πολυαναμενόμενη ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα, με τίτλο Εκεί που ζούμε.

25 χρόνια μετά το Βαλκανιζατέρ, ο Έλληνας σκηνοθέτης συνεργάζεται για μια ακόμη φορά με τον τραγουδοποιό Νίκο Πορτοκάλογλου, ο οποίος υπογράφει το soundtrack της νέας του ταινίας, αλλά και με έναν «δικό μας» άνθρωπο, αποκαλύπτοντας ένα καλά κρυμμένο «μυστικό» από τον χώρο της πολιτικής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προώθησης της νέας του ταινίας, ο Σωτήρης Γκορίτσας ανέβασε στο facebook μία φωτογραφία, γράφοντας: «Αποκαλύπτεται για πρώτη φορά ο άνθρωπος που καθοδηγούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου»!

Ιδού και η φωτογραφία που αποκαλύπτει το «μυστικό»:

Δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια φωτογραφία τραβηγμένη τουλάχιστον 40 χρόνια πριν, δεν είναι άλλος από τον «Καβαλιώτη» Αργύρη Μπακιρτζή! Ο τραγουδοποιός και «ηγέτης» του μακροβιότερου ελληνικού συγκροτήματος, των Χειμερινών Κολυμβητών, ο οποίος ζει και εργάζεται στην πόλη μας από τη δεκαετία του ’70, συμμετέχει στη νέα ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα, υποδυόμενος τον κύριο Μαλούχο:

«Ο κύριος Μαλούχος. Δικηγόρος, ένα βήμα πριν τη σύνταξη. Όχι πολύ φιλικός προς τον εργαζόμενο», έτσι περιγράφει η παραγωγή της ταινίας τον ρόλο του Αργύρη Μπακιρτζή στο Εκεί που ζούμε.

Ένας δημιουργός με σποραδικές και αυστηρά επιλεκτικές εμφανίσεις στο σινεμά, ο Αργύρης Μπακιρτζής έχει συνδεθεί με το σινεμά του Σταύρου Τσιώλη, ενώ πρόσφατα τον είδαμε και στα Μήλα του Χρίστου Νίκου. Αλλά, ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του στο Εκεί που ζούμε;

Ο σκηνοθέτης Σωτήρης Γκορίτσας δήλωσε σχετικά: «Δεσμεύομαι από πολύ αυστηρές ρήτρες και δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά! Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι για πρώτη φορά αποκαλύπτεται ο κρυφός αλλά καθοδηγητικός ρόλος που έχει παίξει ο κύριος Αργύρης Μπακιρτζής στην ‘οικοδόμηση του σοσιαλισμού’ στην πατρίδα μας».

Εκεί που ζούμε: Η υπόθεση της ταινίας

Κατά τη διάρκεια του 24ώρου των γενεθλίων του, ο νεαρός δικηγόρος Αντώνης (Προμηθέας Αλειφερόπουλος) προσπαθεί να ξεμπλέξει το κουβάρι των υποχρεώσεών του ως εργαζόμενος, γιος, εραστής και φίλος. Ένα κουβάρι που κληρονόμησε από τη “ένδοξη” γενιά των γονιών του. Αντίθετα όμως με εκείνους, που κάποιος άλλος πάντα τους “έφταιγε”, ο ίδιος δεν έχει την πολυτέλεια να ασχοληθεί με αυτό, αλλά με το πώς θα καταφέρει να επιβιώσει. Ο Αντώνης μοιάζει με έναν καθόλου ατρόμητο καουμπόι που αναγκάζεται να διασχίσει το νεοελληνικό “Φαρ-Ουέστ”.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Χρίστου Κυθρεώτη (Εκδόσεις Πατάκη).