Συνάντηση Μουριάδη-Κικίλια: Τι ειπώθηκε για τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους

«Παρών» και από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Τουρισμού δια του προέδρου της, Παναγιώτη Αγγελίδη και της Διευθύντριας του Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης, Κορίνας Γανίτου

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, πήρε μέρος στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, στην Αντιπεριφέρεια και στο Επιμελητήριο Καβάλας, υπό τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια και τη συμμετοχή των βουλευτών της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριου Λαζαρίδη, του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου, των Αντιπεριφερειαρχών Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Μαρία Πολυμέρου και Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Χρήστου Γάκη, του Δημάρχου Παγγαίου, Φιλίππου Αναστασιάδη, του προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτη Αγγελίδη, της Διευθύντριας του Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης, Κορίνας Γανίτου, του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκου Δέμπα, του πρόεδρου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνη Μιτζάλη και του Αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννη Κελγιώργη.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε με έμφαση ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα συμβάλλει στην προσπάθεια προβολής της Καβάλας στο εξωτερικό και σε όσες ενέργειες κριθούν απαραίτητες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος την επόμενη χρονική περίοδο.

Ο κ. Μουριάδης ενημέρωσε τον κ. Κικίλια ότι οι θεσμικοί παράγοντες της Καβάλας θα έρθουν σε επαφή με αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, προκειμένου να αυξήσουν έτι περαιτέρω τον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ζήτησε από τον κ. Κικίλια να μεριμνήσει για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των συνοριακών σταθμών.

Απαντώντας ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι έχουν ήδη συνταχθεί οι σχετικές μελέτες και πως αναζητούνται χρηματοδοτικά εργαλεία για να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες εργασίες.