Συνάντηση του Θόδωρου Σκυλακάκη με τον Θόδωρο Μουριάδη στο Δημαρχείο της Καβάλας [φωτογραφίες]

Ποια θέματα έθεσε ο Δήμαρχος Καβάλας στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, Θόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή της ΝΔ, Μακάριο Λαζαρίδη, συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου 2023, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, έγινε, μεταξύ άλλων, εκτενής αναφορά στα έργα του Δήμου Καβάλας που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και αφορούν:

  • στον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αυτονομία του σταθμού βιολογικού καθαρισμού υγρών λυμάτων του Δάτου, προϋπολογισμού 7,4 εκ. ευρώ
  • στην αξιοποίηση της λυματολάσπης που αποβάλουν οι σταθμοί βιολογικού καθαρισμού υγρών λυμάτων των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ
  • στην κατασκευή οδικού δικτύου στον οικισμό του Ζυγού
  • στην κατασκευή κόμβου εισόδου-εξόδου στον οικισμό του Νέου Ζυγού
  • στην κατασκευή κυκλικού κόμβου στα παλιά δικαστήρια, συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ

«Είχαμε μία σύντομη, αλλά πολύ ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση με τον κ. Μουριάδη. Εκτός από τα έργα διαχείρισης των λυμάτων, μιλήσαμε και για τις επενδύσεις στρατηγικής σημασίας που μπορούν να γίνουν στην Καβάλα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα, είδαμε και ορισμένα θέματα των Δήμων, όπως η ενίσχυση των εσόδων τους και τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι σύντομα θα δοθεί και το τελευταίο πόσο προς τους Δήμους, ύψους 25 εκ. ευρώ, για να καλύψουν το ενεργειακό κόστος, ενώ με απόφαση της κυβέρνησης το τέλος παρεπιδημούντων θα το εισπράττει πλέον η ΑΑΔΕ, για να το λαμβάνουν ταχύτερα οι Δήμοι», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σκυλακάκη για την επίσκεψη του στο Δημαρχείο Καβάλας, καθώς και για την πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση. Θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί που έχουμε το Ταμείο Ανάκαμψης, διότι μέσα από αυτό, σε μια δύσκολη περίοδο, διοχετεύονται τεράστια κεφάλαια στους Δήμους, στις Περιφέρειες και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις» σημείωσε ο κ. Μουριάδης.