Καβάλα: Ο Πρωθυπουργός στο πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο της Ελλάδας [φωτογραφίες]

Στο αεροδρόμιο «Λυδία» του Αμυγδαλεώνα, που θα είναι η βάση της Egnatia Aviation, βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Από το αεροδρόμιο Λυδία του Αμυγδαλεώνα, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 13/1, την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά από μια σύντομη στάση στη Νέα Καρβάλη, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Egnatia Aviation.

Εκεί συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Λυμπεράκη και τους εργαζομένους της εταιρίας αλλά και τους εκπαιδευόμενους πιλότους και είχε την ευκαιρία να δει και τα ελαφρά αεροπλάνα στα οποία εκπαιδεύονται.

Πάνω απ’ όλα όμως διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών για τη διαμόρφωση και λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού αεροδρομίου της Ελλάδας, το οποίο αδειοδοτήθηκε πριν από λίγες μόλις ημέρες και οι εργασίες την πλήρη ολοκλήρωση της επένδυσης θα διαρκέσουν για τουλάχιστον 4 χρόνια ακόμα.

Το πρωθυπουργό υποδέχτηκαν τόσο στο «Μέγα Αλέξανδρος» όσο και αργότερα στο «Λυδία» στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, βουλευτές από την Καβάλα και τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού.

Φωτογραφία: Thes.gr

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Ξάνθη και την Κομοτηνή όπου θα μιλήσει στο αναπτυξιακό συνέδριο Θράκης. Το βράδυ θα μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και θα αναχωρήσει για Αλεξανδρούπολη όπου θα διανυκτερεύσει.

Φωτογραφία: Thes.gr

«Το κράτος πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη και του επιχειρηματία. Νομίζω ότι ακριβώς αυτή η αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας βοήθησε πολύ στο να είναι η Ελλάδα σήμερα πρωταγωνίστρια -από εκεί που ήταν ουραγός- στην προσέλκυση ξένων και εγχώριων ταυτόχρονα επενδύσεων», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, σε συζήτηση που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Δημήτρη Λυμπεράκη, τον Γενικό Διευθυντή, Γιώργο Ζωγραφάκη και τον Διευθυντή του Αεροδρομίου, Κωνσταντίνος Βούζιο, οι οποίοι επισήμαναν τη μέριμνα και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την επένδυση η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Φωτογραφία: Thes.gr

«Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι να δούμε κι άλλα ζητήματα -με απασχολούν κι εμένα- που έχουν να κάνουν με την περαιτέρω αξιοποίηση των μικρών περιφερειακών μας αεροδρομίων. Νομίζω ότι μπορούν να ανοιχτούν καινούργιες προοπτικές, πέρα και πάνω από την κλασική δουλειά σας, της εκπαίδευσης», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπογράμμισε ότι Έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να συνομιλούν με εταίρους τους στο εξωτερικό ως «εκπρόσωποι μίας χώρας που έχει αλλάξει σελίδα πια και μπορεί να σας δίνει τη δύναμη να χτίζετε καινούργιες συνεργασίες».

Φωτογραφία: Thes.gr