Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και ο Καβαλιώτης σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιώργος Καλαντζής

Ο πρώην βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ χαιρέτησε τη σορό στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών-Ποιες άλλες προσωπικότητες από την πολιτική και το επιχειρείν έδωσαν το «παρών» στην κηδεία

Με τον θάνατο, την επικήδεια τελετή στη Μητρόπολη των Αθηνών και εν τέλει την ταφή του στα κτήματα του Τατοΐου, δίπλα στα μνήματα των γονέων του, ολοκληρώθηκε ο βίος και η πολιτεία του Κωνσταντίνου Β’, τέως βασιλέα της Ελλάδος, ο οποίος οδηγήθηκε ως απλός πολίτης στην «τελευταία κατοικία του».

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ αρκετές ήταν και οι ελληνικές παρουσίες από την πολιτική σκηνή της χώρας στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου λίγο μετά τις 11:00 μεταφέρθηκε η σορός του τέως βασιλιά. Το «παρών» στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης έδωσε και ο πρώην βουλευτής Καβάλας και υπουργός με τη Νέα Δημοκρατία και νυν σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Γιώργος Καλαντζής.

Την Κυβέρνηση στην κηδεία εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Στην κηδεία, επίσης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο επιχειρηματίας, Νικόλας Τσάκος με τη σύζυγό του, σχεδιάστρια, Σήλια Κριθαριώτη, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο εφοπλιστής, Μιχάλης Χανδρής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και η σύζυγος του υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου.

Νωρίτερα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, βρέθηκε και ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος χαιρέτισε τη σορό, αλλά δεν προσκύνησε. Μαζί του ήταν οι βουλευτές Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς.

Λίγο μετά τις 09:00 έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκε και η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, βαφτισιμιά  του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου βρέθηκε και οι βουλευτής με τη ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος και Θανάσης Δαβάκης, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο πρώην βούλευτης, Νίκος Νικολόπουλος και ο πρώην βουλευτής με τους ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.

*Πηγή: protothema.gr