Τους αγρότες στο Ποδοχώρι επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννη Δελή, τον Γραμματέα της ΤΕ Καβάλας Κώστα Κουκούλα, τον δημοτικό σύμβουλο Παγγαίου Μιχάλη Διαμαντόπουλο και τον περιφερειακό σύμβουλο Θόδωρο Συμεωνίδη

Στο Ποδοχώρι του Δήμου Παγγαίου στη Καβάλα, όπου οι αγρότες έχουν συγκεντρώσει εδώ και μέρες τα τρακτέρ τους βρέθηκε το Σάββατο 4/2 ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, με κλιμάκιο της ΤΕ Καβάλας στο οποίο συμμετείχαν ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής, Κώστας Κουκούλας, ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Μιχάλης Διαμαντόπουλος  και ο περιφερειακός σύμβουλος Αν. Μακεδονίας – Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Θόδωρος Συμεωνίδης.

Ο Γιάννης Δελής συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου και συζήτησε με τους αγρότες, που είχαν προγραμματισμένη για σήμερα συνέλευση προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων, για τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι αγρότες εξέφρασαν την οργή τους απέναντι στον κυβερνητικό εμπαιγμό, καθώς την ίδια ώρα αυτοί ετοιμάζονται για την νέα καλλιεργητική περίοδο χωρίς χρήματα για αγροτικά εφόδια κλπ, με αυξημένο κόστος παραγωγής, περιμένοντας ακόμη αποζημιώσεις για καταστροφές προηγούμενων ετών. Ακόμα, μαζί με τις μεγάλες καταστροφές των τελευταίων χρόνων, που προκάλεσαν καταστροφές στη παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με την διάθεση της παραγωγής, ιδιαίτερα στα επιτραπέζια σταφύλια που σαπίζουν μέσα στα χωράφια και τις εξευτελιστικές τιμές σε μια σειρά από προϊόντα, όπως το σταφύλι, τα αμύγδαλα, τις ελιές κ.ά..

Ο Γιάννης Δελής, τόνισε  την ανάγκη οι αγρότες της περιοχής να παραμείνουν ενωμένοι και να μαζικοποιήσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, και μετέφερε την συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Επίσης, μεταξύ άλλων σημείωσε πως οι βιοπαλαιστές αγρότες «απέναντί τους έχουν και τους εμποροβιομήχανους οι οποίοι τους πουλάνε πανάκριβα τα εφόδια αλλά αγοράζουν πάμφθηνα την δική τους παραγωγή, την οποία στη συνέχεια την πουλάνε πανάκριβα στους καταναλωτές, οι οποίοι έχουνε μαζί τους τις κυβερνήσεις και τους νόμους. Όλα τα κόμματα πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ η οποία με την ΚΑΠ θερίζει κυριολεκτικά την φτωχομεσαία αγροτιά.  Στους αγώνες των αγροτών, το ΚΚΕ θα δώσεις όλες του τις δυνάμεις και μέσα και έξω από την βουλή».