ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: «Κλείδωσαν» με εκπλήξεις τα ονόματα για τις εθνικές εκλογές. Οι υποψήφιοι βουλευτές [φωτογραφίες]

Στον δρόμο για τις κάλπες: Τα νέα ονόματα και ποιοι μένουν εκτός ψηφοδελτίου στην Καβάλα

Με τις εθνικές εκλογές να είναι «κοινό μυστικό» ότι θα διεξαχθούν στις 9 Απριλίου 2023, τα κόμματα βρίσκονται ήδη σε προεκλογική προετοιμασία και το «σβήσε-γράψε» για τους υποψήφιους βουλευτές έχει φτάσει στο ζενίθ.

Στον Νομό Καβάλας τα πράγματα πλέον φαίνεται ότι έχουν ξεκαθαρίσει για τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας-Προοδευτική Συμμαχία, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 και τα ονόματα για το ψηφοδέλτιο έχουν πλέον «κλειδώσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νυν βουλευτής, Τάνια Ελευθεριάδου και ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Εμμανουηλίδης θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης έχει αφήσει τις Βρυξέλλες, όντας μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και είναι πλέον μόνιμος κάτοικος Καβάλας και για ακόμη μια φορά υποψήφιος, επίσης, βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αθηνά Παναγιωτίδου επιλέχτηκε επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να δώσει ξανά τη «μάχη» της στις εθνικές κάλπες, μιας και στις προηγούμενες εκλογές ήταν αξιοπρεπής ο αριθμός ψήφων τις οποίες συγκέντρωσε.

Τις γυναίκες υποψηφίους συμπληρώνει η Αναστασία Μιρλή, Βιολόγος, καθηγήτρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρώην υπάλληλος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας και Θάσου, με ενεργή συμμετοχή στο κοινωνικό «γίγνεσθαι» της Καβάλας.

Την έκπληξη αποτέλεσε ο Φιλήμων Ξουλόγης, πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Καβάλας, με καταγωγή από τη Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου, Γεωπόνος στο επάγγελμα, ο οποίος θα διεκδικήσει για πρώτη φορά μια θέση στο Κοινοβούλιο.

Έκπληξη, όμως, αποτέλεσε και η μη επιλογή του Τάσου Καρασαββόγλου, πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου της Καβάλας, τον οποίο οι έντονες φήμες τον «ήθελαν» στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα.