ΚΚΕ: Ερώτηση στη βουλή για την ελεύθερη διέλευση των στρατιωτικών από τα διόδια της Νέας Καρβάλης

Η ερώτηση κατατέθηκε από 4 βουλευτές του κόμματος και απευθύνεται προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο

Στη Βουλή φτάνει το θέμα της ελεύθερης διέλευσης των εργαζομένων από τα διόδια της Νέας Καρβάλης. Το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και αφορά το «πάσο» του στρατιωτικού προσωπικού που μετακινείται καθημερινά από την Καβάλα και τη Δράμα προς την Ξάνθη.

Στην ερώτηση που υπογράφεται από τους βουλευτές του κόμματος Γιάννη Δελή, Νίκο Παπαναστάση, Θανάση Παφίλη και Λεωνίδα Στολτίδη τονίζεται ότι η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα και να διασφαλίσει την ελεύθερη διέλευση των στελεχών που χρησιμοποιούν την Εγνατία Οδό για την μετακίνησή τους από και προς τις μονάδες τους.

Η ερώτηση αναφέρει σχετικά:

«Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (ΕΣΠΕΕΞ), με έγγραφό της, αναδεικνύει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τη λειτουργία των διοδίων της Εγνατίας Οδού στη Νέα Καρβάλη.

Πιο συγκεκριμένα, από το φθινόπωρο του 2022, ξεκίνησαν να λειτουργούν τα διόδια της Νέας Καρβάλης, με συνέπεια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που διαμένουν και μετακινούνται καθημερινά μεταξύ των νομών Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, να επιφορτίζονται με το κόστος διέλευσης από τα διόδια.

Η συγκεκριμένη οικονομική επιβάρυνση, για το ήδη ελλειμματικό οικογενειακό «βαλάντιο», είναι ιδιαίτερα σημαντική, πέραν του γεγονότος ότι η διπλή καθημερινή διέλευση των στελεχών απ’ τα διόδια δεν είναι επιλογή τους, αλλά εκπορεύεται από ανελαστικές υπηρεσιακές υποχρεώσεις.

Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα και να διασφαλίσει την ελεύθερη διέλευση των στελεχών που χρησιμοποιούν την Εγνατία Οδό για την μετακίνησή τους από και προς τις μονάδες τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστεί άμεσα η ελεύθερη και απρόσκοπτη διέλευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τα διόδια της Νέας Καρβάλης»;